Dolar 32,3873
%0.09
Euro 34,7759
%-0.04
Altın 2.395,570
%-0.05
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selvitopu Karabağlar’daki dönüşümü açıkladı: Siyasi hedefim yok

Selvitopu Karabağlar’daki dönüşümü açıkladı: Siyasi hedefim yok

Karabağlar Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Mecliste Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’ndan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın kentsel dönüşüm açıklamasına cevap geldi . Delican’ın dönüşüm için açıkladığı 540 hektarlık alanın boş arazide gerçekleştiğini söyleyen Selvitopu, “Boş alanda dönüşüm yapmak kolay. Bunun adı dönüşüm değil. Kentsel dönüşüm siyasete alet edilmeyecek kadar ciddi bir konudur” dedi. Başkan Selvitopu Karabağlar’daki dönüşümü açıkladı

  • Ege Postası
  • 01.06.2015 - 20:22
EGEPOSTASI- Karabağlar Belediyesi  Haziran ayı meclis toplantısı Muhittin Selvitopu Başkanlığında gerçekleşti. Başkan Muhittin Selvitopu  sözlerine iki yıl önce başlayan Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitirenleri anarak başladı.

KARBEL’E SERMAYE ARTIŞI
Mecliste belediye bünyesinde hizmet veren KARBEL A.Ş’nin 2015 yılı için ihalelere katılabilmesi için 29 milyon 500 bin TL olan ödenmiş sermayesinin 41 milyon 500 bin TL’ye arttırılması için öneri teklifi sunuldu.  Önerge ile ilgili CHP grubu kararın şirket yararı açısından komisyonlara gitmeden oylanmasını önerdi. Önergeye  AK Parti Grup Sözcüsü İmet Tunç karşı çıktı. Sermaye arttırılmalarını soran Tunç, belediye bünyesinde yapılan faaliyetlerin gecikmesine isyan etti. Sermaye artırım kararlarının acele ile meclise getirildiğini vurgulayan Tunç, “Mecliste alınacak kararlar hep son anda acele diye önümüze getiriliyor.  Karabağlar Belediyesi’nin artık kurumsallaşması gerekiyor. Yeni binamıza da taşındık. Artık bunların çözülmesi, tedbirlerin alınması gereklidir” dedi.

TAŞERON KALKARSA SORUN KALKAR
Tunç’un artırım ile ilgili sorularını yanıtlayan Selvitopu, “KARBEL ile ilgili Ocak ayında 10 milyon artırma yaptık. Biz bunları hangi gerekçeyle getirdiğimizi izah ettik. KARBEL’de 900 çalışanımız var, giderlerimiz var. Bu bir gerçek bu durum karşılamıyor. Bu Türkiye gerçeği. Bu sadece bizde değil herkeste olan bir şey. Umuyorum 7 Haziran seçimlerinde siyasi partiler taşeronu kaldırırlar. Taşeron kalkarsa bu sorun da ortadan kalkar.  Biz burada çalışmaları en hızlı şekilde getirdik. Her şeyin kolaylaşması için uğraşıyoruz” ifadesini kullandı.  Karar oy çokluğu ile kabul edildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE REVİZE
Meclis oturumunda Karabağlar Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürüttüğü kentsel dönüşüm projesi ile ilgili faaliyet gösterilen alanlarda imar planlarının revize edilmesini içeren  önerge oy birliği ile kabul edildi. Konu ile ilgili konuşan AK Partili Tunç, “Karabağlardaki planlar ile ilgili problemler var demiştik. Revize edilmesini söylemiştik. Bizim eski Çamlık diye tabir ettiğimiz bölgelerde tamamen imarın olmadığına ilişkin endişelerimizi dile getirmiştik. Biz orada bir an önce imarın geçmesi gerektiğini söylemiştik” dedi.  Tunç’un ardından söz alan Selvitopu, “Karabağlar bu madde ile ilk adımı atmış olacak. Karabağlar’ın yeni bir planlamaya ihtiyacı var. Biz etap etap bu çalışmayı gündeme getireceğiz. Burada gündeme gelen Karabağlar’ın tamamıdır. Bu ülkede parçacı bir zihniyetle plan yapılmaz. Biz belediye olarak Karabağlar bütününü ele aldık. Bundan sonra da sunacağız. Burada çağa uygun bir planlama hedeflenmiştir. Bunlar  30 – 40 yıllık planlardır, Karabağlar’ı tamamen değiştirecek bir çalışmadır” diye konuştu.

ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ
Öte yandan meclis toplantısı öncesi hizmet binası içerisinde yer alan holde Evrensel Yaşam Engelliler ve Yakınları Dayanışma Derneği ile Karabağlar Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin ortaklaşa düzenlediği, “Tezhipte sınır yoktur” konulu karma sergi açıldı. Açılışta konuşan Selvitopu, Karabağlar 5 yıl boyunca engelli dostu olacak. Bizimle ilgili yapılan eleştirileri biliyoruz, eksikliklerimizi biliyoruz ama engelleri kaldıracağız. Karabağlar’da kadınların, çocukların, engellilerin, yaşlıların kendilerini ifade edecekleri imkanlar yaratacağız. Bu yerel yönetimlerin temel görevidir. Gerekli eksiklikleri kapatmak için çalışmalara devam edeceği.  Bu binayı sadece hizmet binası ama biz bu binayı sanatla donatacağız” diye konuştu.

BOŞ ALANDA DÖNÜŞÜM YAPMAK KOLAY
Meclisin dilek ve temenni bölümünde Selvitopu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın Karbağlar’da 540 hektarlık alanda yürütülecek kentsel dönüşüm projesi ile ilgili açıklamasına cevap verdi.  Selvitopu,“ Bizim yaptığımız araştırmalarda böyle bir plan bize intikal etmemiş durumda. Bize intikal eden 542 hektarlık alanda üzerinde yapı olmayan daha önce jeolojik yapı yasaklı alanın plan önerisi belediyemize intikal etti. Bununla ilgili belediyemizce  değerlendirmeleri gerçekleştirdik. Çekince ve düşüncelerimizi bakanlığa ilettik. Yapılan planın da doğru olmadığını, belediye olarak yaklaşımlarımızı ve amaca uygun plan olmadığı görüşlerimizi bakanlığa ilettik. Bu görüşlerimizin sonucunu bakanlıktan bekleyeceğiz.  Bize göre kentsel dönüşüm, boş alanlarda yapılacak planlarla olmaz. Hangi amaçla, ne için yapıldığını bilmiyoruz. Boş alanlarda kentsel dönüşüm planlaması yapmak kolaydır. Boş alanı planlayıp imara açarsınız olur biter. Bunun adı dönüşüm değil.  Kentsel dönüşüm binalarla dolu alanlarda yapılabilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı projede Uzundere’de 500 binaya yakın çalışma yürütüyor. Uzlaşmalar büyük ölçüde yapıldı. Bu gerçek anlamda bir dönüşüm projesidir” diye konuştu.

HER HANGİ BİR SİYASİ HEDEFİM YOK   
Servitopu, ”Bugün bunları söylerken her hangi bir siyasi hedefim yok.  Kentsel dönüşüm siyasete kurban edilemeyecek kadar önemlidir. Ortada sağlıklı bir bilgi yokken bu bilgilendirmenin eksik olacağını düşünüyorum. AK Parti grubumuzun bunu ileteceğini düşünüyoruz. Gelen plan tamamen boş alandır arsadır. İtirazımızı bakanlığa yaptık bunu kamuoyuna sunuyorum” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.