Dolar 32,4082
%0.15
Euro 34,7881
%-0.01
Altın 2.400,560
%0.16
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şanlı'dan flaş öneri:İzmir olmaldı, Malatya'ya verelim

Şanlı'dan flaş öneri:İzmir olmaldı, Malatya'ya verelim

Haziran ayının ilk meclis toplantısını gerçekleştiren Konak Belediyesi’nde Adnan Menderes tartışması yaşandı. Menderes’in adının ilçe genelindeki park, cadde ya da sokaklardan birine verilmesini isteyen AK Parti’nin bu önerisi mecliste kabul görmezken, Grup Başkanvekili Ömür Şanlı geçtiğimiz ay Başkan Sema Pekdaş’ın ismini yeni açılan kadın sığınma evine veren Malatya’daki kardeş belediye Hekimhan’da bir alana verilmesini talep etti. İzmir olmaldı, Malatya'ya verelim

  • Ege Postası
  • 01.06.2015 - 20:03
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başkan Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleşen belediye meclis toplantısına AK Parti grubunun isim değişikliği önerisi ve Gezi Parkı tartışmaları damga vurdu. Geçtiğimiz ay Çınarlı Rekreasyon Alanı’na “Üç Fidan” adının verilmesini onaylayan belediyenin bu hareketini örnek gösteren AK Parti’li meclis üyeleri, ilçedeki park, sokak, cadde, ya da bulvarlara Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan isimlerini önerdi.
 
 
ŞANLI’DAN ADINI MALATYA İÇİN İSİM ÖNERİSİ 
AK Parti’li meclis üyelerinin ilçede uygun görülecek alanlara Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan isimlerini önermesi mecliste iki parti arasında tartışmalara yol açtı. Gündeme taşıdıkları önerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda uygulamaya koyduğu madde gereği ve hukuki gerekçelerle reddedilmesi üzerine AK Partili bazı meclis üyelerinden, “CHP’li arkadaşlar neyi önersek gündeme bile alınmasına izin vermiyorlar. Böyle siyaset olmaz” çıkışı geldi. Oturumda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, geçtiğimiz ay Malatya Hekimhan’da kadın sığınma evine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın adının verildiğini hatırlatarak, “Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu örnek almanızı isterdim. Kocaoğlu Güzelbahçe’de bir kültür merkezine kendi adını verdirmedi, ama siz buna itiraz etmediniz” dedi.


 
PEKDAŞ’TAN SERT YANIT: SİYASİ ŞOV
Şanlı’nın sözlerine sert tepki gösteren Başkan Sema Pekdaş ise, “Siyasi şova başladınız. Benim bir yıllık icraatım belli. Ben boy boy resimleri astırtarak belediye başkanlığı yapmadım. Onurumla, gayretimle çalışıyorum. Daha resmi bir isim verilme yok. Yalan haber yapıyorlar. 30 senedir kadın sığınma evi yapılmayan Konak’ta biz bunu yaptık. Ama bunlar gizlidir. Reklamı yapılmaz. Çabalarınız boşadır” şeklinde karşılık verdi. Şanlı’nın bu sözlerine CHP’ sıralarından “Menderes’in adı zaten havalimanına verilmiş, bütün İzmir de benimsemiş” yanıtı gelirken, yaşanan tartışma ile birlikte salonda tansiyon da yükseldi. Gerginliğin ardından yeniden söz alan Grup Başkanvekili Ömür Şanlı flaş bir önerisin altına imza atarak, Adnan Menderes isminin kardeş belediye Malatya Hekimhan’da bir alana verilemesini istedi. Bunun üzerine yeniden söz alan Başkan Pekdaş ise, “20 bin nüfuslu ilçe. O zaman ben de gider orada belediye başkanı olurdum” şeklinde yanıtladı.
 
“GEZİ DEMOKRASİYE VURULAN BİR DARBEYDİ”
Diğer yandan, mecliste Gezi Parkı direnişiyle ilgili de sert tartışmalar yaşandı. İki yıl önce İstanbul Taksim’de başlayan ve yurdun dört bir yanına yayılan olaylarla ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi Ahmet Karadağ, “Gezi’de üzücü olaylar yaşanmış ve bu olaylar ekmek almaya giden 14 yaşındaki bir çocuğun öldürülmesine kadar varmıştır. Umarım bir daha böyle acılar yaşamayız. Bundan sonra demokratik haklara saldırı olmadığı her şeyin özgürce konuşulduğu bir Türkiye istiyoruz” dedi. Karadağ’ın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı ise “Gezi Parkı dendi. Çıkış noktasında 2-3 ağaç denilen, ancak sonradan dış mihrakların Türk halkı üzerinde yaptığı bir sınavdı. Cumhurbaşkanımıza ve halkımıza dik durdukları için teşekkür ediyorum. Ölenlere de baş rahmet diliyorum. Bu demokrasiye vurulan bir darbeydi. Yalova’da da ağaç kesildi. Konu doğaysa orada da böyle eylemler olması gerekiyordu” diye konuştu.


 
“DIŞ MİHRAKLARIN OYUNU DEMEK ACİZLİKTİR”
AK Parti’den gelen yorumlara yanıt veren Başkan Pekdaş ise, İzmir’de Baro Başkanı olduğu dönemde hukukçu kimliği ile en ön saflarda yer aldığı Gezi direnişini savunarak, “Bu olaylara dış mihrakların ürünü demek acizliktir. Korkunun yerini kendine güvenin aldığı, hukukun üstünlüğünün yer aldığı bir demokrasi mücadelesini hep birlikte vermemiz lazım. Çok önemli günlerden geçiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
CUMA İÇTEN’E “DUBLE” KINAMA
Hareketli geçen meclis toplantısında ayrıca geçtiğimiz haftalarda kenti ziyaret eden ve “İzmir notları” adı altında sosyal medyada paylaşımları ile kenti eleştiren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in skandal yaratan değerlendirmeleri de gündeme taşındı. Belediye çalışmalarını ve projelerini anlatan tanıtım videosu ile ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi Ahmet Karadağ’ın “Geçtiğimiz günlerde biri İzmir’e hakaret etti. Bir video da kendisine gönderelim, İzmir’i ve İzmirlileri tanıtalım” sözlerine AK Parti’den de destek geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, “Cuma İçten’in yaptığı hareketi biz de parti olarak kınadık. İzmir’ i tanımadan yaptığı hareket yanlıştı” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.