Dolar 32,3890
%0.09
Euro 34,7710
%-0.06
Altın 2.398,590
%0.07
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican'dan çok sert ulaşım krizi açıklaması!

Delican'dan çok sert ulaşım krizi açıklaması!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ulaşımda yaşanan kriz nedeniyle açıklamalarda bulundu. Delican, “Büyükşehir Belediyesi’nin ihale öncesinde gerekli önlemi alması gerekiyordu. Toplu taşıma araçlarının kapılarını açarak sorunun üstünü örtmek isteyen Sayın Aziz Kocaoğlu kamu zararını karşılayacak m? Kendisinden ayrıca Kent Kart A.Ş’nin bahsettiği konuları da açıklamasını bekliyoruz ” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.06.2015 - 16:19
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican İzmir’de ulaşım sisteminin alt üst olmasına neden olan ihale krizi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Delican, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her işte olduğu gibi bunu da eline yüzüne bulaştırdığını söyledi.

Delican şu açıklamayı yaptı:

“Herkesin bildiği gibi İzmir’de toplu taşıma faaliyetlerinde ücret toplama işlemlerini Kent Kart A.Ş yapmaktadır.  Vapur, otobüs, metro ve İZBAN’da kullanılan sistemi işleten şirketin ihaleyi kaybettiği açıklanmıştır. 1 Haziran itibariyle yeni dönemde yeni şirkete geçmesi gereken tüm sistem ne yazık ki geçmemiştir. Sabahın erken saatlerinden itibaren toplu taşıma araçlarını kullanan hemşerilerimiz mağdur olmuştur. Bu mağduriyet halen devam etmektedir. Belediye yönetimi, sorunun aşılamayacağını anlayınca tüm toplu taşıma araçlarına binişleri sınırsız hale getirmiş, otobüslerin kapılarını açmıştır.  Daha sonra da ihaleyi kaybettiğini açıkladığı şirketin şifreleri değiştirdiği ve eski sistem ile ilgili bilgileri kendisine vermediğini açıklamıştır.

Birincisi sistemde yaşanan aksamanın baş sorumlusu İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Belediye yönetiminin bu sorunu önceden görerek önlem alması gerekirdi. Sistem ve şirket değişiklikleri tüm kamu kurumlarında olağan bir durumdur. Belediyede ise bu meselenin içinden çıkılamaz hale gelmesi tamamen iş bilmezlik ve beceriksizlikle ilgilidir.

Sayın Aziz Kocaoğlu’nun talimatı ile işi çözemeyeceklerini anlayan yönetim panik havasında  sistemi işlevsiz bırakmıştır. Her fırsatta,  yasal olarak ücretsiz taşınması zorunlu olan engelli, yaşlı, şehit ve gazi yakınları ile kamu kurumlarında görev yapan personelin parasını ilgili bakanlıklardan talep eden Kocaoğlu, ulaşımda aksama nedeniyle yaşanan kamu zararını ödeyecek midi? Başkan, maddi zararı cebinden mi verecektir yoksa her zaman olduğu gibi meclis kararı ile yaptığı sermaye artışı yöntemiyle meselenin üstünü mü örtecektir'

Son olarak ihaleyi kaybettiği açıklanan Kent Kart. A.Ş’nin yaptığı açıklamaların da cevabının verilmesi gerekir. Şirketin yaptığı açıklamada yer alan ‘ESHOT iş bitirme referansı olmayan bu firmaya ihaleyi, KENTKART’ın teklif ettiği bedelin yüksek olması nedeniyle değil, İzmirli bayilerin paylarını yüksek belirlediğimiz için vermiştir’ ifadeleri ne anlama gelmektedi?  Sayın Kocaoğlu bu durumu derhal açıklamalıdır. Ortada bir şaibe ve kargaşa hakimdir. Ne yazık ki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu süreci iyi yönetememiştir ve yine sınıfta kalmıştır. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.