Dolar 32,4976
%0.19
Euro 34,7987
%0.17
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk AK Parti'de mevcut adaya sürpriz rakip

Selçuk AK Parti'de mevcut adaya sürpriz rakip

AK Parti İzmir’de Bayraklı’dan sonra Selçuk’ta da mevcut başkana karşı liste çıkarma durumu yaşanacak. Selçuk’ta mevcut başkan Sema Yeşilçimen ile yola devam kararı veren AK Parti Genel Merkezinin kararına karşın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Osman Başterzi, bugün gerçekleşecek kongrede Yeşilçimen’e karşı aday olacak. Osman Başterzi, kararı tabandan gelen istek üzerine verdiğini belirterek, “Selçuk’ta sesimizi duyurmak istedik. İlçemizde de metal yorgunluğu var. Herkes yenilik istiyor. Bu bir başkaldırı değil. Demokratik hakkımızı kullanacağız. Arkadaşlarım bana bu görevi verdi” dedi. Selçuk AK Parti'de mevcut adaya sürpriz rakip

  • Ege Postası
  • 23.03.2018 - 13:22

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti Selçuk İlçenin bugün 15.00’te başlayacak olan kongresinde genel merkez tarafından yeniden aday gösterilen mevcut başkan Sema Yeşilçimen’in karşısına AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Osman Başterzi aday olarak çıkacağını açıkladı.

Tek adayla gidilmesi gereken kongrede yaklaşık 9 yıldır bu görevi yürüten ve AK Parti Genel Merkezi tarafından yola devam kararı verilen Sema Yeşilçimen’e karşı aday olan ve liste çıkaracak olan Osman Başterzi, Egepostası’na yaptığı değerlendirmede Yeşilçimen yönetimindeki Selçuk’ta oy oranlarının yüzde 40’lardan yüzde 24’lere gerilediğini, ilçe teşkilatında bir metal yorgunluk oluştuğunu savundu.

HERKES YENİLİK İSTİYOR, İLÇEMİZDE METAL YORGUNLUĞU VAR

Osman Başterzi, “Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ilçemizde de bir ‘metal yorgunluğu’ var. Oy oranlarımızdan da belli. Partimizin Selçuk’taki oranı yüzde 40’lardan yüzde 24’lere kadar geriledi. Herkes yenilik istiyor” dedi.

ARKADAŞLARIM BANA BU GÖREVİ VERDİ, DEMOKRATİK HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ

Genel merkeze karşı gelmek ya da başkaldırmak gibi bir niyetlerinin olmadığını kaydeden Osman Başterzi, adaylık kararını, Sema Yeşilçimen’in yönetimindeki 13 kişi başta olmak üzere içinde partinin kurucularının da bulunduğu 60’a yakın kişinin yaptığı toplantı sonunda kendisine sözlü olarak belirtip aday olmasını istemeleri nedeniyle verdiğini belirterek,

“Bugüne kadar partimizin ilçe yönetiminde bulunan arkadaşlar, Sema Yeşilçimen başkanın yönetimindeki 13 arkadaş, belediye meclis üyeleri, bir önceki dönem yönetim kurulu üyeleri, parti kurucularının içinde olduğu 60’ay yakın kişi toplanıp karar almışlar. Bana bu kararlarını, ‘Biz sizinle yürümek istiyoruz, aday ol’ şeklinde ilettiler. Bunun üzerine ben de aday olmaya karar verdim ve onlara da, ‘Madem öyle benim için şereftir, gururdur, ben varım o zaman’ dedim. Bizim olayımız kesinlikle genel merkeze ya da il yönetimine başkaldırı, tepki değil. Selçuk’ta sesimizi duyurmak istedik. Arkadaşlarım bana bu görevi verdi. Demokratik hakkımızı kullanacağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.