Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'CHP İzmir'de iktidar olmanın şımarıklığını yaşıyor'

'CHP İzmir'de iktidar olmanın şımarıklığını yaşıyor'

Gün Ortası’nda gündemi değerlendiren Gazeteciler Adem Nakçı ve Mithat Umutoğulları, CHP Buca İlçe Yöneticisi İhsan Bozkurt’un sosyal medyadan yaptığı paylaşımla yönetime karşı imza toplayanlara hitaben, “23 Nisan’da ilgili arkadaşlara bir günlük koltuğu devredeceğiz. Başvurular başlamıştır. Kayıt için iki adet arkalı önlü vesikalık fotoğraf ve şahsen başvurmaları rica olunur” açıklamasının ardından başlayan tartışmaları değerlendirdi. Programda Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun aday olup olmayacağı tartışmaları ile AK Parti’de genel merkeze karşın liste çıkarmaya çalışan ve bu nedenle görevlerinden istifa eden isimler de masaya yatırıldı. Umutoğulları ve Nakçı'dan gündem değerlendirmesi 

  • Ege Postası
  • 23.03.2018 - 12:56

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, CHP’nin İzmir’de iktidar olmanın şımarıklığını yaşadığını vurgulayarak, CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ’ın yönetimindeki İhsan Bozkurt ile ilgili gerekeni yapması gerektiğini belirtti:

“CHP İzmir’de iktidar olmanın şımarıklığını yaşıyor. Bir ilçe başkan yardımcısı, yönetici İhsan Bozkurt sosyal medya hesabından bir şey paylaşmış. 23 Nisan ile ilgili arkadaşlara bir gün devredeceğiz. Kayıt için arkalı önlü vesikalık fotoğraf ve şahsen başvurmaları gerekiyor diyor. Bu arkadaş daha önce de farklı şeyler yapmış. CHP’ye üye olmakla CHP’li olmak arasında büyük fark var. Bu paylaşımı açıyorsunuz ve ilçede bir tartışma başlatıyorsunuz. Bu paylaşımı ben gördüğümde parti içinde kaos mu var dedim. İlçe başkanı Kasım Akdağ çıktı, seçim kazandı, arkasından belediye başkanına gitti, güzel bir ambiyans yakalandı. Biz bütün delegeleri de üyeleri de sokağa indireceğiz dedi. Buraya kadar güzel. Seçimden sonra özlediğimiz bir CHP, seçim bitti, rekabet bitti. Bu kadar güzel medyaya, tabana, örgüte bu mesajları veriyorsun ama demek ki verdiğin mesajlar doğru değil, sahte. Senin yönetim kurulu üyen, ilçe yönetim kurulu üyesi, üç ay önce partiye üye olmuş bu adama, kimsin sen ya, bunu paylaşıyorsun, çık istifa et demelisin. Benim örgütümün içine fitne, fesat sokanla işim olmaz mesajı verirsin. Gelin arkadaşlar 23 Nisan’da size koltuğumu veririm. Sen burada parti içinde bunu diyemezsin. Böyle bir hakkın yok. Hele hele Buca gibi bir ilçede bunu diyemezsin. Sen burada ilçe yöneticisi olmuşsun. Geldiğin koltuğun farkında değilsin. Bu adamın ilçe başkanına tekrar söylüyorum, bunu yapan adam bundan sonra yöneticilik yapamaz. Akdağ’ın karşı listesindeki adam olsam bu adamı yönetici olarak görmem.”'

UMUTOĞULLARI: SİZİN İRADENİZ İPOTEK ALDINDA İSE, O KOLTUKTA OTURMAYIN

Gazeteci Mithat Umutoğulları, il yöneticilerinin il başkanının onayı olmadan konuşmama tavrını da eleştirdi: “Levent Piriştina ile ilgili yalan haberde bile araştırma yapmadılar. İl başkanına soralım dediler. Neyi soruyorsu? Burası CHP. Bir dakika ya. Ben il başkan yardımcısı olarak benim irademi kim satın alabili? CHP’de 15 il başkan yardımcısı var. Sizin iradeniz ipotek altında ise, o koltukta oturmayın. O zaman çıksın Deniz Yücel tek başına yapsın her şeyi.”

NAKÇI: YOK DENİZ YÜCEL KONUŞSUN, O ZAMAN DİLEKÇENİ VER ‘İSTİFA EDİYORUM’ DE

Gazeteci Adem Nakçı da, CHP İzmir İl Başkan yardımcılarının İl Başkanı onayı olmadan konuşmamasını şöyle değerlendirdi: “CHP’deki başkan yardımcılarına bakıyorsun, çoğu da deve dişi gibi adamlar. Yok Deniz Yücel konuşsun. O zaman dilekçeni ver ve Buca ilçe sorumluluğundan istifa ediyorum de.”

Gün Ortası’nda ele alınan bir diğer program da AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cafer Büyükalmus’un görevinden istifa ederek genel merkezin yeniden aday gösterdiği Mustafa Arslan’a karşı liste çıkarmak için Buca İlçe Başkanlığı’na aday olacağını açıklaması hakkında oldu.

NAKÇI: SENİN YÖNETİMİNDEKİ ADAM BİLE ADAYLIK İÇİN İSTİFA EDİYOR 

Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı, AK Parti’de genel merkezin gösterdiği adaylara karşın liste çıkarmak isteyen isimleri değerlendirerek, “Senin yönetimindeki adam bile adaylık için istifa ediyor. Kamuoyunda konuşulan Büyükalmus’un Buca’dan aday olmak için istifa ettiğini söylüyor. Urla’da adayın var. Kemalpaşa, Bayraklı’da çaba sarf ettin. Güzelbahçe’de atamışsın ama ana kademenin yapısı farklı, orda bir isyan var. Partiye yeni gelenler ranttan faydalanmak isteyenler, bunların kavgası genel anlamda. Reisi tek başına birinci turda oraya getirmemiz lazım diyorlar” diye konuştu.

UMUTOĞULLARI: MEVCUTU ATIYORSUN İSYAN, DEĞİŞTİRİYORSUN İSYAN

Mithat Umutoğulları, Aydın Şengül’ün kongrelerde ‘Kişisel hırslarınızı, egolarınızı kenara bırakın’ açıklamalarının altında bu durumun yattığını kaydederek, “Mevcutu atıyorsun isyan, değiştiriyorsun isyan. Pazar günkü kongrelerde bağıra bağıra ısrarla üzerine bastığı şey, bırakın kişisel hırslarınızı, kenara bırakın diyor Aydın Şengül. Bu haykırışının tek sebebi bunlar işte.” dedi.

NAKÇI: İKİ YILLIK PROJENİ GETİR, MAL BEYANI VER DENİRSE ADAY ENFLASYONUNUN ÖNÜNE GEÇİLİR

Adem Nakçı ise, AK Parti’de aday olacaklara, ‘iki yıllık projeni getir, mal beyanı ver’ şeklinde bir sınırlama getirilmesinin aday enflasyonunun önüne geçilmesini sağlayacağını belirtti: “Şırnak’ta adam benim oyum yüzde 6, ama ben gelirsem yüzde 26 olur diyorlar. Bütün iller için geçerli. Halbuki ben ne kazanırım diye bakacaksın. Başkan adayı mısın, iki yıllık projeni getir diyeceksin adama. Nasıl arttıracaksın benim oyum? Önceden de mal beyanı alacaksın. Bu mal beyanından sonra arttı mı eksildi mi bana göster diyecekler. Birinci derece akrabalarının da. Bu yapılırsa aday enflasyonunun da önüne geçmiş olacaklar.”

UMUTOĞULLARI: AZİZ BEY ÜÇÜNCÜ DÖNEMİNE GİRMİŞ, KAZANIR M? BENCE ZOR

Gün Ortası’nda bir diğer konu da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olup olmayacağı hakkındaki tartışmalar hakkında oldu. Gazeteci Mithat Umutoğulları, Aziz Kocaoğlu’nun yeniden kazanmasının zor olduğunu savunarak, savının nedenini şöyle açıkladı:

“Aziz Bey üçüncü dönemine girmiş. Kazanır m? Bence zor. Aziz Bey bu kentte seçim biraz zor kazanılır. Yorgunluğu var. Kentle ilgili sorunlar var. Kentte ciddi bir plansızlık var. Kent kentliğini geliştirmiyor. Biz köyde yaşamaya razıyız ideolojik duruş sergiledi. Artık bu kentin gelişmesi gerekiyor. Bunun için de büyükşehir belediye başkanının kenti bilen, anlayan, kentin dokusunu geliştirebilecek bir isim olmalı. 15 yıldır belediye başkanı. Kentsel dönüşümle ilgili bir adım atılmadı. Kentin yüzde 70’i gecekondu. Kent içindeki ulaşımda ciddi sıkıntı var. Bir kaosa doğru gidiyor. Siz bunu kalkıp da İzmir köy kalsın. Abi kalmasın.”

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Mithat Umutoğulları: İzmir’de seçim startı verilmiş gibi. Kentte uzun zamandır Aziz Kocaoğlu üzerinden bir tartışma var. İl kongresinde müdahalesiyle birlikte insanlar artık Aziz Bey aday olacak mı olmayacak m? Zaman zaman çıkışları var Başkanın. Tekrar düşünebilir miyim, son altı ay kala karar vereceğim, bazen de çok yoruldum gençlere devretmek lazım.

Adem Nakçı: Bence taktik. Nabız yokluyor. 8 ilçe kayıp. Bundan dolayı bir tepki var. Aday olmak isteyenler tekrar Aziz Bey müdahale eder mi diye düşünüyor. Aziz Bey’in müdahalesi üzerine planlarını hayata geçirecekler. Aziz Bey ile samimi değilseniz kolay mesafe oluşturamazsınız. Listesine bir girdiniz mi bir daha temize çıkmak zor oluyor. Öbür taraf da müdahale etmeseydi biz bölünmeyecektik, bu hale gelmeyecektik diyor. İki taraf da bekliyor, herkes birbirini kolluyor. Aziz beyin durumuna göre belirlenecek. Milletvekillerinin çoğu da bir belediye başkanlığını düşünüyor. Bu durum doğal olarak İzmir İl Teşkilatı’na da yansıyor. Aziz Beyin tavrını da bilen bilir, son bir aya kadar bile açıklanmaz. Seçim yasakları başlayıncaya kadar ortaya çıkmadı, adayım demedi. Benzer durumunu olma ihtimalini yüksek buluyorum. Çok fazla aday adayının sahada olması partiye oy mu getirir'

Mithat Umutoğulları: Aziz Bey, bütün ilçeleri sanki o belirleyecekmiş gibi bir hava oluştu. Aday adayı olmayı düşünüyorsunuz, ama adaylığı düşünen ilçe başkanlarına da, sen belediye başkanı olmak istemiyor musun diyerek mesaj verdiğini biliyoruz. Aziz Bey bu işi belirleyecekmiş gibi bir algı var. Aziz Kocaoğlu’nun dar ekip anlayışı devam ediyor. Yanındaki adamlara bakarsan aynı tipler, aynı insanlar. Çok şey değişmiyor. Bu kongrede Alaattin Yüksel ile farklı pencereden bakması da çok şey oldu. Alaattin Başkan, geçen genç isim olsun dedim dinlemediler. Getirdiler beni aday yaptılar. Şimdi genç aday getirdiler. Genç ama örgütte karşılığı olmayan bir isim. Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı tercihler, siyaseten yapmış olduğu tercihler, özellikle Deniz Yücel, onu sıkıntıya soktu. Kongrenin içinde bu kadar müdahil olması kendini de tartışmaya açtı. Kurultaya kadar her şey mükemmeldi. Kurultayda eline listeyi aldığında bu genel merkezin listesi olamaz dedi. O hayal kırıklığını orada yaşadı. Karizmayı biraz çizdirdi.

Adem Nakçı: CHP’de bütün pozisyonlar Aziz Kocaoğlu’na göre belirleniyor.

Mithat Umutoğulları: Aziz Bey üçüncü dönemine girmiş. Kazanır m? Bence zor. Aziz Bey bu kentte seçim biraz zor kazanılır. Yorgunluğu var. Kentle ilgili sorunlar var. Kentte ciddi bir plansızlık var. Kent kentliğini geliştirmiyor. Biz köyde yaşamaya razıyız ideolojik duruş sergiledi. Artık bu kentin gelişmesi gerekiyor. Bunun için de büyükşehir belediye başkanının kenti bilen, anlayan, kentin dokusunu geliştirebilecek bir isim olmalı. 15 yıldır belediye başkanı. Kentsel dönüşümle ilgili bir adım atılmadı. Kentin yüzde 70’i gecekondu. Kent içindeki ulaşımda ciddi sıkıntı var. Bir kaosa doğru gidiyor. Siz bunu kalkıp da İzmir köy kalsın. Abi kalmasın.

Adem Nakçı: Buca’nın 600 bine yakın nüfusu var. Menderes, Aliağa, Kınık, Bergama hepsini topluyorsun bir tane Buca etmiyor. Karşıyaka. Seçim alırken fark attığın yerler Karşıyaka, Konak ve yarımada. Yarımada’daki başkanlar çalışıyor. Karşıyaka’da sıkıntı var ama.

Mithat Umutoğulları: Aziz Kocaoğlu geldiğinde İzmir takımlarının durumunu koyalım ortaya. Şimdiki duruma bakalım. Stat yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi bir tane stat yapamaz m? Bornova Belediyesi yaptı. Tire de stat yaptı. Karşıyaka, Göztepe, İzmirspor, Altınordu gibi takımlarının olduğu yerde kentin göbeğine stat yapmayacaksın. 2009 seçimlerinden önce Çırpı tarafına çok amaçlı spor salonu yapıyordu. İki üç milyon nüfusun yaşadığı ilçelerde spor salonu yok. Yanlış planlamayla kenti dışa doğru büyütüyor. İçerideki sorunları kim çözece? Koskoca büyükşehir belediye başkanı, Karşıyaka önceki dönem başkanı Cevat Durak’ın 35 bin kişilik stat planı vardı. Bitmişti şimdiye. Karşıya Spor Kulübü’nün de salonu olurdu. Universiad için iki tane spor salonu yapıldı. Karşıyaka Arena ve Halkapınar Spor Salonu. Kötü mü oldu'

Adem Nakçı. 35 bin 500 kişilik stat. Para kazanırsın buradan. Kentin rantı başka yere taşınmaz. Karşıyaka’nın kendi içinden dönseydi esnaf da sahip çıkardı ve bugün stat tartışması olmazdı. En işlek artel Anadolu. Alsancak, Karşıyaka, Göztepe statlarını yapıyoruz diye dev pankart astı AK Parti. Kentin bir sürü yeri var, çivi çakılmamış. Gültepe, Konak’ı geçtim. Senin kentsel dönüşüm alanı kabul ettiğin Cennetçeşme, Limontepe, Bayraklı, Uzundere. Uzundere’de alan verdin bir firmaya.

Mithat Umutoğulları: AK Partili belediyeler çukur tartışması yapıyor ya. Ben adres vereyim, Aziz Kocaoğlu gitsin. Bayraklı’nın sokaklarına bir girsin sayın başkan. Karşıyaka’da sokaklara gitsin. Haritaya çevirmiş haritaya. Allah’ını seven peygamberini seven bir gitsin. Sokaklar haritaya dönmüş. Lastikler patlatıyor. El insaf ya. Bir bakın kardeşim. Bir git bak baba. Hiç mi gezmiyorsun büyükşehir belediye başkanı olarak.

Adem Nakçı: Yeşildere’de altyapı çalışması hala sürüyor. Havaalanından Gaziemir’e giderken çiçekler var.

Mithat Umutoğulları: Yüzde 30’unu yatırıyor. Bu parayı alırken geri hizmet veriyor m? Hayır keyfi. İZSU paylarını kesiyor. Bırak herkes kendi işini kendi yapsın. Büyükşehir belediyesi ile ilgili ciddi sıkıntılar var. Pek kolay değil bu iş.

Adem Nakçı: Çeperler diyorsun. Toplasan bir tane Buca, Karşıyaka ediyor m? Menderes, Kemalpaşa, kaybettin. Torbalı sendeydi. Bu üç belediyede İZSU sıkıntısı var. Kentin her tarafında dev pankartlar asılı. Menderes’te belediyenin karşısında pankart var.

Mithat Umutoğulları: Seçime yakın Aziz bey bilerek kazdı kapatmıyor diyor AK Parti. Çukur siyaseti yapmayıp ne yapacak adamla? Menderes’te canlı yayını ben yaptım. Başkanım burası Şırnak’ın arka sokağı mı dedim. Belediyenin arkası ya.

Adem Nakçı: Başka partiye geçip başka partiye geçebilir.

Mithat Umutoğulları: Birçok yerde ikinci aday çıkacak demiştin.

Adem Nakçı: Senin yönetimindeki adam bile adaylık için istifa ediyor. Kamuoyunda konuşulan Büyükalmus’un Buca’dan aday olmak için istifa ettiğini söylüyor. Urla’da adayın var. Kemalpaşa, Bayraklı’da çaba sarf ettin. Güzelbahçe’de atamışsın ama ana kademenin yapısı farklı, orda bir isyan var. Partiye yeni gelenler ranttan faydalanmak isteyenler, bunların kavgası genel anlamda. Reisi tek başına birinci turda oraya getirmemiz lazım diyorlar.

Mithat Umutoğulları: Mevcutu atıyorsun isyan, değiştiriyorsun isyan. Pazar günkü kongrelerde bağıra bağıra ısrarla üzerine bastığı şey, bırakın kişisel hırslarınızı, kenara bırakın diyor Aydın Şengül. Bu haykırışının tek sebebi bunlar işte. İlk turda gelmesi mümkün değil ki.

Adem Nakçı: Şırnak’ta adam benim oyum yüzde 6, ama ben gelirsem yüzde 26 olur diyorlar. Bütün iller için geçerli. Halbuki ben ne kazanırım diye bakacaksın. Başkan adayı mısın, iki yıllık projeni getir diyeceksin adama. Nasıl arttıracaksın benim oyum? Önceden de mal beyanı alacaksın. Bu mal beyanından sonra arttı mı eksildi mi bana göster diyecekler. Birinci derece akrabalarının da. Bu yapılırsa aday enflasyonunun da önüne geçmiş olacaklar.

Urla İskele’nin sağındaki solundaki sokakların hepsi delik deşik, çukur. Merkezde yeşillendirmeyle olmuyor bu işler. Sen elindeki projeleri kaptırmaya başlarsan insanlara yapacağın bir şey de yok zaten.

Mithat Umutoğulları: CHP İzmir’de iktidar olmanın şımarıklığını yaşıyor. Bir ilçe başkan yardımcısı, yönetici İhsan Bozkurt sosyal medya hesabından bir şey paylaşmış. 23 Nisan ile ilgili arkadaşlara bir gün devredeceğiz. Kayıt için arkalı önlü vesikalık fotoğraf ve şahsen başvurmaları gerekiyor diyor. Bu arkadaş daha önce de farklı şeyler yapmış. CHP’ye üye olmakla CHP’li olmak arasında büyük fark var. Bu paylaşımı açıyorsunuz ve ilçede bir tartışma başlatıyorsunuz. Bu paylaşımı ben gördüğümde parti içinde kaos mu var dedim. İlçe başkanı Kasım Akdağ çıktı, seçim kazandı, arkasından belediye başkanına gitti, güzel bir ambiyans yakalandı. Biz bütün delegeleri de üyeleri de sokağa indireceğiz dedi. Buraya kadar güzel. Seçimden sonra özlediğimiz bir CHP, seçim bitti, rekabet bitti. Bu kadar güzel giden bir işe senin yönetimindeki bir adam limon sıkıyor. Kasım Akdağ, kardeş, bütün medyaya, tabana, örgüte bu mesajları veriyorsun ama demek ki verdiğin mesajlar doğru değil, sahte. Senin yönetim kurulu üyen, ilçe yönetim kurulu üyesi, üç ay önce partiye üye olmuş bu adama, kimsin sen ya, bunu paylaşıyorsun, çık istifa et demelisin. Benim örgütümün içine fitne, fesat sokanla işim olmaz mesajı verirsin. Gelin arkadaşlar 23 Nisan’da size koltuğumu veririm. Sen burada parti içinde bunu diyemezsin. Böyle bir hakkın yok. Hele hele Buca gibi bir ilçede bunu diyemezsin. Sen burada ilçe yöneticisi olmuşsun. Geldiğin koltuğun farkında değilsin. Bu adamın ilçe başkanına tekrar söylüyorum, bunu yapan adam bundan sonra yöneticilik yapamaz. Akdağ’ın karşı listesindeki adam olsam bu adamı yönetici olarak görmem.

Levent Piriştina ile ilgili yalan haberde bile araştırma yapmadılar. İl başkanına soralım dediler. Neyi soruyorsu? Burası CHP. Bir dakika ya. Ben il başkan yardımcısı olarak benim irademi kim satın alabili? CHP’de 15 il başkan yardımcısı var. Sizin iradeniz ipotek altında ise, o koltukta oturmayın. O zaman çıksın Deniz Yücel tek başına yapsın her şeyi.

Adem Nakçı: Birleştirici güç CHP diyorsun ya sen. Bu ayrıştırma nedir o zama? Mehmet Türkbay nasıl kabul ede? Tahminimce böyle karar alınmış. Her mikrofona konuşmayın talimatı. Böyle bir dünya yok. 

Mithat Umutoğulları: Seçildiği günden beri basına demeç vermiyor. Kimse kusura bakmasın öyle demokrasi olmaz.

Adem Nakçı: CHP’deki başkan yardımcılarına bakıyorsun, çoğu da deve dişi gibi adamlar. Yok Deniz Yücel konuşsun. O zaman dilekçeni ver ve Buca ilçe sorumluluğundan istifa ediyorum de.

Mithat Umutoğulları: Yarın Buca’da Mehmet Türkbay sorun çıksa, ben il başkanına sorayım mı diyecek. Buca ilçe başkanının yerinde olsam, sen git kardeşim senin iraden yok ki derim. Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, karar defterine istifa ettim diye imza atmış. İkisini de yürütmek istiyor demiş bir izleyici. Kent konseyini de.

Adem Nakçı. Ozan Parlar. Kent Konseyi Başkanı. Belediye başkanları aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı. Kent Konseyi’nde ciddi bir sıkıntı var. Çalışan personel sayısı yüzde bin beş yüz azaltıldı. 13-15 kişi çalışıyordu, o sayı bir ya da ikiye düşürüldü. Çağrı Gruşçu kazandığında. Ayrılan bütçe cep harçlığına döndü. Şimdi içeride bir yapı Gruşçu gitsin Aziz Başkanın seçtiği biri gelsin diyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.