Dolar 32,3876
%0.09
Euro 34,8213
%0.09
Altın 2.396,570
%-0.01
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şeboy'un merakla beklenen davası yine ertelendi

Şeboy'un merakla beklenen davası yine ertelendi

Buca eski Belediye Başkanı Ak Partili Cemil Şeboy'un da aralarında bulunduğu 29 sanığın, 'suç örgütü kurmak, yöneticisi olmak, rüşvet almak, tehdit, rüşvet istenmek, görevi kötüye kullanmak, ruhsatsız silah ve mermi bulundurmak' suçlamalarıyla İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davaya devam edildi. Dava dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için Mart ayına ertelendi

  • Ege Postası
  • 18.12.2013 - 15:14
EGE POSTASI - Yerel seçim sürecinde AK Parti Buca Belediye Başkan adaylığı için ismi geçen Cemil Şeboy'un sonucu merakla beklenen davasında yine sonuç çıkmadı. İzmir 10.Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın bugünkü duruşmasına Cemil Şeboy katılmadı. Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için davayı Mart ayına erteledi. 

DAVANIN GEÇMİŞİ

Dönemin Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla 4 yıl önce gerçekleştirilen 'Arıkovanı' operasyonunda dönemin Ak Patili Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'la birlikte 33 kişi gözaltına alındı. Aralarında Şeboy'un da bulunduğu 15 şüpheli tutuklandı. Kısa süre sonra tutuklu sanıkların tümü tahliye edildi. Soruşturmayı tamamlayan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı, Cemil Şeboy ile diğer 28 sanık hakkında iddianame hazırladı, diğer şüpheliler hakkında dava açılmasına gerek görülmedi. Cemil Şeboy hakkında 60 yıla kadar hapis cezası istendi. Şeboy'un döneminde başkan yardımcıları olan Hatice Güral ve Durmuş Akgün'ün de örgüt yöneticisi olduğu öne sürüldü. Güral ve Akgün hakkında da benzeri suçlamalarla 45 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Örgüt üyesi olmakla suçlanan diğer sanıklar hakkında ise 6 yıldan başlayan çeşitli hapis cezaları istendi. Kapatılan Kaynaklar Beldesi Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyon sırasında şikayetçilerin ortaya çıkmasıyla bu soruşturmanın başlatıldığını belirten savcının 30 sayfalık iddianamesinde, 13 şikayetçinin ifadesine de yer verdi. Şeboy Villaları, Atatürk Maskı, Buca Mar, Buca Tıp, Gölet Tesisleri ilgili ve çeşitli ihalelerdeki suç iddialarına yer verilen iddianamede, Şeboy'un savunmasından da bir sayfa alıntı yapan Cumhuriyet Savcısı, sanıklardan Güral ve Akgün'ün örgüt yöneticisi olduğunu öne sürmüştü.

İzmir Adliyesi önünde kefenli eylem

İzmir’de Buca Belediye eski Başkanı Cemil Şeboy’un da aralarında bulunduğu 29 tutuksuz sanıklı davanın operasyon sürecinde gizli tanık kalmak şartıyla ifade verdiğini ancak isminin deşifre edildiğini iddia eden Yaşar Naci Kurtçu, tehdit edildiğini belirterek adliye önünde kefenli eylem yaptı.

Samsun’da kısa süre önce hayatını kaybeden dönemin özel yetkili İzmir Cumhuriyet Savcısı Murat Gök’ün talimatıyla 2009 yılında ’"Arıkovanı" operasyonu düzenledi. Şeboy ile birlikte 33 kişi gözaltına alındı. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, aralarında Şeboy’un da bulunduğu 29 sanık hakkında suç örgütü kurmak, yöneticisi olmak, rüşvet almak, tehdit, rüşvet istemek, görevi kötüye kullanmak, ruhsatsız silah ve mermi bulundurmak suçlarından iddianame hazırladı. Halen İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın bugünkü duruşmasından sonra ilginç bir eylem yapıldı. Davanın gizli tanığı kalmak şartıyla ifade verdiğini ancak operasyonlardan sonra isminin deşifre edildiğini, bazı çevreler tarafından tehditler aldığını belirten Kurtçu, can güvenliği olmadığını öne sürerek kefen giydi. Polisin eylemi başka bir yerde yapmasını istemesine rağmen ısrar eden Kurtçu, bir de basın açıklaması yaptı. Kendisine ve ailesine yönelik ölüm tehditleri aldığını ve can güvenliği olmadığını belirterek, “Bu yüzden suç duyurusunda bulunuyorum." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.