Dolar 32,3986
%-0.07
Euro 34,6245
%-0.51
Altın 2.393,310
%-1.71
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğançay'ın çehresi değişti

Doğançay'ın çehresi değişti

Bayraklı Belediyesi kurulduğu günden itibaren sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalara başlanıldığı faaliyet alanları arasında yer alan mahallelerden olan Doğançay'ın çehresi değişti. Yaklaşık 5 yıl önceki köy görünümünden kurtulan modern yollar, parkların, köprü ve spor tesisi, okul bakım, onarım, tadilat gibi yatırımların yapıldığı mahalle sakinlerinin de yüzü gülüyor.

  • Ege Postası
  • 18.12.2013 - 12:22

İZMİR - Bayraklı Belediyesi Doğançay'a yaptığı yatırımlarla mahallenin görünümünü modern hale getirirken, mahalle sakinlerinin de gönlünü kazandı. Yaklaşık 5 yıl boyunca yapılan yatırımları anlatan mahalle muhtarı Kapancı Utku, yeni açılan, genişletilen ve betonlanan yollardan, boya, badana ve tadilat işleri yapılan okula, çağdaş spor tesisinden, mahallenin imar konusuna kadar tüm çalışmaları aktardı.

Temizlikten spora, topraktan beton yollara...

Bayraklı Belediyesi kurulmadan önce temizlik işçilerini sokakta dahi görmediklerini, haftada bir iki kez çöplerinin alındığını belirterek, konuşmasına belediyenin temizlikteki başarılı projeleriyle başlayan muhtar Kapancı Utku, “ Bayraklı Belediye Başkanımız Hasan Karabağ, mahallemizin tüm sıkıntı sorun ve bizlerin önerilerine kulak verdi, destek verdi ve Doğançay yaklaşık 5 yılda çok değişti. Yollarımız genişletildi. Toprak yollardan beton yollara kavuştuk. Tarlalara gitmekte zorlanan vatandaşların kullanabileceği dere ıslağı üzerine köprü yapıldı. Mahalle duvarlarımız boyandı. Okulumuzun ihtiyaçları, bakım ve onarımı tamamlandı. Semt merkezimiz aracılığıyla mahallelerimizin belediye ile olan ilişkileri güçlendirildi ve belediye mahalle sakinlerinin ayağına gelmiş oldu. Türbemizde yapılan çalışmalarla sundurma ve çevre düzenlemesi başarıyla bitirildi, artık orada yemekler de düzenleyebiliyoruz. Dini günlerimizde rahatça gidebiliyoruz. Sokak hayvanlarından korumak için nahalle mezarlığının çevresi tel örgü ile çevrildi yeni bir görünüme kavuşturuldu. En önemli konulardan biri ise Doğançay'ın imara açılmasıydı. Bu konuda da yakın zamanda hak sahiplerine önce tapuları dağıtılacak sonra da imara açılacak. Böylece Doğançay, tarihi ve doğa güzellikleriyle çok daha güzel bir yer olacak. Bu ve buna benzer daha saymakla bitmez çalışmalarda emeği geçenlere, mahalleliler adına sonsuz teşekkürler” diye konuştu.

Destekler sürecek

Görev süresi boyunca Bayraklı'nın 23 mahallesinde ihtiyaçlar ve imkanlar dahilinde yatırımlar yaptıklarını ve herşeyin ilçe sakinleri için olduğuna değinen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “ Tüm mahallelerimizde 50 yıldır biriken sorunları birer birer çözüyoruz. Okullarımıza, yollarımıza, ibadethanelerimize, sokak ve caddelerimize ne gerekiyorsa elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Önerileri dinliyor ve yatırımlar yapıyoruz. Bu kapsamda Doğançay mahallemizde de bir çok konuda çalışma yaptık. Aynı kararlılıkla tüm mahallelerimizde gerekenleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.