Dolar 32,4603
%0.07
Euro 34,8791
%0.4
Altın 2.433,070
%-0.23
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlık emekçileri sokağa indi

Sağlık emekçileri sokağa indi

DİSK'e bağlı Dev Sağlık İş Sendikası bünyesinde örgütlenen diş protezi hekimleri, iş güvencesi ve daha iyi çalışma koşulları için İzmir'de sokağa çıktı. DİSK Genel Merkez yönetimi ve CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın da destek verdiği sağlık emekçileri taleplerini dile getirmek için 13 Aralık'ta Ankara'ya gideceklerini duyurdu. Sağlık emekçileri hakları için sokağa indi

  • Ege Postası
  • 06.12.2015 - 11:28
İZMİR- DİSK'E bağlı Dev Sağlık İş Sendikası, Konak'ta düzenlediği eylemle diş protezi teknisyenlerinin taleplerini dile getirdi. Eski Sümerbank önünde toplanan yüze yakın emekçiye Dev Sağlık İş Sendikası  Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun yanı sıra, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK’e bağlı sendikaların şube başkanları ve yöneticileri ile CHP İzmir Milletvekili Musa Çam destek verdi. Sağlık emekçileri “Uzun Çalışma Saatlerine Hayır”, “Yıpranma Tazminatı ve Erken Emeklilik İstiyoruz” ve “Sessiz Ölümlere Hayır” pankartları ile İzmirlilere seslendi.
 

DİSK GENEL MERKEZİ'NDEN TAM DESTEK
Eylemde Ankara'ya seslenen ve sağlık emekçilerine destek veren DİSK Genel Sekreteri ve Devrimci Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Ağız, diş sağlığı sektöründe de tekelleşme, maliyetin daha da ucuza getirme, taşeronlaşma ve sezonluk işçilikle karşı karşıya kalıyoruz. Diş teknisyenleri sağlık alanın en önemli ve en mağdur kesimlerinden bir tanesi. Diş teknisyenleri yapılamaz demeni yapmak için bir adım attı” şeklinde konuştu. Diş teknisyenlerinin yalnız olmadığını vurgulayan DİSK Genel Başkanı Kani Beko da, DİSK ailesi olarak ihtiyaç duyduklarında yanlarında olacaklarını belirtti.
 


"ARTIK YETER"
Diş teknisyenleri adına basın açıklamasını yapan Uğur Kayacı, çalışma koşullarına artık yeter demek için örgütlendiklerini ifade etti ve "Diş teknisyenleri olarak kaderimizin artık laboratuar sahiplerinin vicdanları ile cüzdanları arasına terk edilmesini istemiyoruz. 7 saatlik çalışma süresinin bir an önce uygulanmasını istiyoruz. Resmi tatil ve yıllık izinlerimizi de patronların keyfine göre değil, kanunlarda belirtildiği gibi kullanmak istiyoruz. İşçi sağlığı ve iş güvenliği denetimlerinin formalite bir şekilde değil sıkı bir şekilde yapılmasını ve meslek hastalıklarına karşı önleyici tedbirlerin de alınmasını istiyoruz" dedi ve yıpranma payının ile erken emeklilik haklarının kendilerine verilmesini istedi.
 


TBMM'YE GİDECEKLER
Kayacı ayrıca, ülke genelindeki tüm diş teknisyenleri olarak çalışma koşullarına ilişkin gerekli yasal düzenlemeleri talep etmek ve daha iyi çalışma koşulları için 13 Aralık Pazar günü TBMM önünde olacaklarını dururdu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.