Dolar 32,1566
%-0.33
Euro 34,9883
%0.02
Altın 2.466,890
%0.84
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aylanlar yaşasın ölmesin

Aylanlar yaşasın ölmesin

İzmir Barosu ile İzmir'deki beş üniversitenin hukuk fakülteleri 'başka Aylanlar ölmesin' diye ortak çalışma kararı aldı.

  • Ege Postası
  • 05.12.2015 - 12:50
İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde düzenlenen yemekli toplantıya İzmir'deki hukuk fakültelerinin yöneticileri katıldı. Baro Başkanı Aydın Özcan, “İzmir, gittikçe daha yakıcı bir hale bürünen mülteci sorununun en çok hissedildiği kentlerden biri. Mültecilerin umuda yolculuklarının başladığı ve cansız bedenlerinin trajik bir şekilde tekrar sahillerine vurduğu bir kent İzmir. Bu duruma İzmir Barosu ve kentin üniversitelerinin kayıtsız kalması beklenemezdi. Sırtımızda hissettiğimiz bu sorumluluğun bilinciyle; İzmir Barosu hukuk fakültelerimizle birlikte çalışma kararı aldık. İzmir Barosu ve kentin üniversiteleri arasında başlayan bu işbirliği gelişerek sürecektir" dedi. 

İzmir'de bir ilk olan bu çalışmanın ilk toplantısına, İzmir Barosu'nu temsilen Başkan Av. Aydın Özcan, Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin, Sayman Av. Nilay Ertem Durlu, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Nuriye Kadan ve Av. Cem Cemal Coşkan, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli Özer Özbek, Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Huriye Kubilay, Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Atalay'ı temsilen Doç.Dr. Sibel Safi, İzmir Üniversitesi Hukuk Dekanı Prof.Dr. Mehmet Merdan Hekimoğlu ve Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ayşe Havutçu'yu temsilen Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem katıldı.

Bir çalışma yemeği şeklinde düzenlenen toplantıda 2016 yılındaki avukatlar haftası içerisinde 'Göç ve İltica' konulu uluslararası bir sempozyum düzenlenmesine karar verildi. İki gün olarak düzenlenecek sempozyumda yabancı barolar ve üniversitelerden de katılımcılar olacak. Sempozyum sonunda İzmir'in tanıtımına katkıda bulunmak üzere yabancı konuklarımıza yönelik bir gezi programlandı.

Özcan, amaçlarının ölümle sonuçlanan ilticanın önüne geçmek olduğunu baro ile üniversiteler arasında başlayan bu işbirliğinin günden güne geliştireceklerini söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.