Dolar 32,1584
%0.01
Euro 34,9762
%0.02
Altın 2.505,880
%0.11
Bist-100 10.895,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ressam tablosu değil manav tezgahı

Ressam tablosu değil manav tezgahı

İZMİR'in Basmane Semti'nde 27 yıldır hizmet veren Nizami Manav, tezgahındaki meyvelerin renkleri ve düzeni ile ünlü Türk ressamı Şeker Ahmet Paşa'nın tablolarını andırıyor. Yazın kış meyvelerini, kışın da yaz meyvelerini bulabileceğiniz, üzümün dört, elmanın altı, armudun beş çeşidini satan manav, 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

  • Ege Postası
  • 05.12.2015 - 11:32
Tezgahındaki renkler ve düzenle, karpuz dilimli ve üzümlü natürmort tabloları ile Türk resim sanatının temel taşlarından olan Şeker Ahmet Paşa'nın tablolarını andıran Nizami Manav'ı işleten Nizami Duran, işini çok sevdiğini söyledi. İzmir'in Basmane Semti'ndeki tarihi Altınpnark'ta 27 yıldır 7 gün 2 saat hizmet veren manavda kuru biber, kuru bamya ve kuru patlıcanın yanısıra Ege otları, üzümün dört, elmanın altı, armudun beş çeşidi, mango, avakoda, ananas, kivi ve guava bile satılıyor. Aralık ayında üzüm, erik, kavun ve karpuzun bulunduğu mekan, hamileler ve hastalar için nöbetçi manav görevi görüyor.



Nizami Duran, görenlerin fotoğrafını çekmeden duramadığı, içeri giren hiçbir müşterinin boş dönmediği manavda haftanın altı günü halden, pazar günü de pazarlardan ürün alarak tezgahı hep taze tuttuğunu söyledi. (Elif Demirci/DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.