Dolar 32,3958
%0.05
Euro 34,5601
%-0.08
Altın 2.383,180
%0.12
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirtaş üstün yeteneklilerle

Demirtaş üstün yeteneklilerle

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, deneyimlerini üstün yetenekli çocuklarla paylaştı.

  • Ege Postası
  • 05.12.2015 - 14:01
Alsancak Meliha Özakat İlköğretim Okulu binasında, 540 öğrenciye hizmet veren Konak Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin konuğu olan Başkan Demirtaş, çocuklara hayallerin peşini bırakmamalarını tavsiye etti. Başkan Demirtaş, binada eğitim alan öğrencilerin derslerine de katıldı. Bugünün öğrencilerinin geleceğin bilim ve teknolojilerini üretecek bilim insanları olduğunu vurgulayan Başkan Demirtaş, “Bugün Türkiye, dünyanın en gelişmiş 20 ülkesi arasında 17. sırada bulunuyor. Ülkemiz, sizlerle ilk 10 ülke arasına girecektir. Bilim ve teknoloji çok önemli ve ülkemizin parlak geleceğinde bilim ve teknolojiyi üretecek olan gençlerimizdir" dedi. 

Etkinlikte öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Demirtaş, “Hayaller kurun. Hayal kurmak güzeldir. Sizi belli noktaya kadar götürür. Neyi çok istiyorsanız ona odaklanın. Belki kurduğunuz hedefler değişecektir ancak odaklanın. Gelecek bilim ve teknolojide. İşiniz bilgi üretmek olacak" dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin İngilizce eğitim veren dünya üniversitesi olduğunu, farklı ülkelerden öğrencileri bulunduğunu aktaran Başkan Demirtaş, anaokulundan üniversiteye dek eğitimin her kademesinde olacaklarını, kolej kurduklarını, zekâ düzeyi ortalamanın üzerinde öğrencileri yetiştireceklerini söyledi.

Etkinliğe Ekonomi Koleji Genel Müdürü Mehmet Ali Atakan ve İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Evrim Üstünlüoğlu da katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.