Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlık Teknoparkına 100 milyon TL katkı

Sağlık Teknoparkına 100 milyon TL katkı

AK Parti İzmir Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Üyesi Nesrin Ulema, Dokuz Eylül Üniversitesi İleri Biomedikal Ar-Ge Merkezi’ni ziyaret etti, Rektör Prof. Mehmet Füzün, Rektör yardımcıları Prof. Halil Köse ve Prof. Murat Özgören’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

  • Ege Postası
  • 24.07.2013 - 13:02
Merkeze, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Kalkınma Bakanlığı’ndan yaklaşık 100 milyon TL destek verildiğini hatırlatan Ulema, "Bu, Kalkınma Bakanlığı’nın Türkiye’de Ar-Ge anlamında tek kalemde yaptığı en büyük katkıdır. Burası Türkiye’nin ilk ve tek, Avrupa ile Ortadoğu’nun en büyük Sağlık Teknoparkı’dır" dedi.

Yeni cazibe bölgesi
Rektör Füzün de Türkiye’nin ilk ‘sağlık temalı’ teknoparkında sanayici ve araştırmacılara 22 bin metrekarelik laboratuar alanı sağladığını belirtti. Füzün, "EXPO 2020’nin sağlık teması ile uyumlu olan teknoparkımıza yerli-yabancı uluslararası firmaların geleceğini umut ediyoruz. Teknopark sayesinde İzmir, Türkiye’nin sağlık cazibe bölgesi olacak" diye konuştu.

Yedi firma devrede
Genetik malzemelerin bulunduğu, ilaç geliştirmede, tanı kitleri oluşturmada, hastalıkları saptamada fayda sağlayacak BioBanka’nın da merkez bünyesinde oluşturulacağını açıklayan Rektör Füzün, "Merkezimizde kanser, kök hücre, genetik ve aşı araştırmaları yapılacak. Zaten şu an birçok çalışmayı yapabilecek durumdayız. Virüs kaçmasını engelleyecek, içeriye mikrop girmesini önleyecek sistemler var. Teknoparkımızda yedi firma çalışmaya başladı. Ar-Ge Merkezi aşama aşama hizmete açılacak. Tıp Fakültesi Temel Bilimleri’nin altında yer alan uydu laboratuarlarındaki cihazlar çalışır durumda" dedi.

2 yeni laboratuar
Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Meslek Yüksekokulu, 5 katlı 22 bin metrekare laboratuar alanına sahip İleri Biyomedikal Ar-Ge Merkezi’nin yer aldığı teknoparkta, Türkiye’nin en büyük genetik uyarlanabilir (hastalık modelli) deney hayvanları laboratuarları kurulacak. İleri Biomadikal Ar-Ge Merkezi’nde ise ilaç geliştirme, tanı kitleri oluşturma ve hastalıkları saptamada fayda sağlayacak Biobanka oluşturulacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.