Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Prof. Dr. Kara: Gıda kaynakları giderek azalıyor, tehlike kapıda

Prof. Dr. Kara: Gıda kaynakları giderek azalıyor, tehlike kapıda

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara, “Son yıllarda gıda güvenliği, halk sağlığı en çok öne çıkan konu başlıları olarak karşımıza çıktı. Dünya nüfusunun hızla artması, bunun yanı sıra...

  • Ege Postası
  • 22.04.2013 - 18:58
Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara, “Son yıllarda gıda güvenliği, halk sağlığı en çok öne çıkan konu başlıları olarak karşımıza çıktı. Dünya nüfusunun hızla artması, bunun yanı sıra gıda kaynaklarının giderek azalması, başta hayvansal proteinli gıdalar olmak üzere gıdada temin edilme sıkıntısı ile karşı karşıya kaldığımızın göstergesidir.” dedi.

        CÜ Veterinerlik Fakültesi tarafından Veterinerler Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler çerçevesinde veterinerlik 1. sınıf öğrencileri de beyaz önlük giydi.

        CÜ Kültür Merkezi'nde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara, 2010 yılında kurulan fakültenin 110 öğrenci, 24 akademik personel ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

        Veterinerlik mesleğinin sorumluluklarına göre görevleri ve sıkıntıları olduğuna değinen Kara, şöyle devam etti:
“Son yıllarda gıda güvenliği, halk sağlığı en çok öne çıkan konu başlıları olarak karşımıza çıktı. Dünya nüfusunun hızla artması, bunun yanı sıra gıda kaynaklarının giderek azalması, başta hayvansal proteinli gıdalar olmak üzere gıdada temin edilme sıkıntısı ile karşı karşıya kaldığımızın göstergesidir. Biz slogan olarak 'ahırdan sofraya, güvenilir gıda temini, salgın hastalıklar, hastalıklarla mücadele ve standartlara uygun hayvan yetiştirilmesi' konulularını sıralayabiliriz. Bunlara mesleğimizin genel hatları olarak da bakabiliriz.”

        Daha sonra ise Yrd. Doç. Çağrı Çağlar Sinmez 'Dünya’da ve Türkiye’de Veteriner Hekim ve Yeni Konseptler', Sivas Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Hekim Özcan Karataş 'Veteriner Hekimlikte Güncel Sorunlar' ve Londra Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Muhammed Khalid 'Sütçü İneklerde İnfertilite' adlı konferanslarını verdi.

        Programın ardından CÜ Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara tarafından konferans veren Yrd. Doç. Çağrı Çağlar Sinmez, Sivas Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Hekim Özcan Karataş ve Londra Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Muhammed Khalid’e plaket takdim edildi.

        Veterinerler Haftası nedeniyle düzenlenen program sonunda Veterinerlik Fakültesi 1.sınıf öğrencileri beyaz önlük giydi. Öğretim üyeleri ve öğrenciler daha sonra oluşturulan hatıra ormanına fidan dikti.

        Programa Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara, Londra Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Muhammed Khalid, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.