Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Palandöken; “Nifak tohumundan istifade edenler, kendisine çeki düzen versin”

Palandöken; “Nifak tohumundan istifade edenler, kendisine çeki düzen versin”

Akil İnsanlar Karadeniz Heyeti’nin Samsun toplantısından sonra esnafları ziyaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bin yıldır birlikte yaşayan toplumun arasına nifak tohumları serpilmesinden...

  • Ege Postası
  • 22.04.2013 - 18:41
Akil İnsanlar Karadeniz Heyeti’nin Samsun toplantısından sonra esnafları ziyaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bin yıldır birlikte yaşayan toplumun arasına nifak tohumları serpilmesinden istifade edenlerin artık kendilerine çeki düzen vermesi gerektiğini söyledi.

    Atakum ilçesinde bakkal, fırıncı, market ve manavları gezerek esnaflara çözüm süreciyle ilgili düşüncelerini soran TESK Genel Başkanı Palandöken, vatandaşlarla dertleşti. Süreçle ilgili esnaflardan olumlu düşünceler ve destekler alan Bendevi Palandöken, Samsunluların reaksiyonunun kendisini mutlu ettiğini kaydetti.
    
    Samsun’daki gözlemleriyle ilgili değerlendirme yapan Palandöken, “Yani Samsun’da gerçekten Samsunluların Orta Karadeniz’in göbeği olmasına rağmen insanların duyguları, fikir birliktelikleri, sevecenlikleri çok üstün seviyede. Bizi mutlu etti. Herkes ekmeğinin aşının peşinde. Kepengimi rahat açayım diyor, kimse benim camımı kepengimi kırmasın, kimse benim ülkemin bölünmesini istemesin, kimse benim ülkemde üniter devlet yapısına zarar gelmesin istiyor. Bismillah ile dükkanımızı açar bismillah ile kaparız diyorlar. Az laf çok işi diyorlar. Biz üretmek için, ülke ekonomisine katkı vermek için varız diyorlar. Ve bu ülkedeki huzurun bütünlüğü hepimiz destekliyoruz diyor. “ dedi.

    Çözüm sürecine Samsun halkının önemli desteği olduğunu ifade eden Bendevi Palandöken, “Esnafların birinci dildeki söylemleri, biz yanımızda çalıştırdığımız insanın işbirliği bizim için önemli. Kanın şiddetin durması, ülkenin birlik beraberliğinin devam etmesi hem bizim işimizi artıracak, hem de vicdanen huzur içinde olacağız diyorlar. Bu memleketin sorunu bin yıldır birlikte yaşadığımız insanlarla ayrımcılık yerine birleştirme, diyalogsuzluk yerine çözüm ve bu süreç başlamışken hayırlısıyla son bulmasını istiyorlar.“ şeklinde konuştu.

    Sürecin tanımlanmasında “Ortada savaş olmadığı için barış demiyoruz. Bu çözüm sürecidir.” diyen TESK Genel Başkanı, “Bin yıldır birlikte yaşayan bu milletlerin arasına nifak tohumları serpilmesinden istifade edenler, artık kendilerine çeki düzen versin. Türkiye değişiyor, büyüyor. Her büyüdüğü dönemde de bu sıkıntılar oluyor maalesef. Ama bu sıkıntıların sona ermesi için halkın iradesi çok önemli. Milletin isteği gibi gelişmeler olarak. Bu mesele de siyaseten çözülecek. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü, kanın akmasının durması, insanların kardeşçe yaşaması ve bu ülkede kaybedilen değerli şehitlerimizin huzur içinde yatmaları, yine aynı şekilde yaralanan gazilerimizin hayata dönmeleri için yapılan çalışmaları değerlendiriyorlar. Ben eminim ki bu mozaiğini muhafaza edecek, büyüyüp gelişecek.“ ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.