Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bursa’nın ilk kadın valisi göreve başladı

Bursa’nın ilk kadın valisi göreve başladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kısa süreliğine valilik koltuğuna oturan 5/C sınıfı öğrencisi Misra Sude Eyüpoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ’ı telefonla arayarak, okullara spor salonu yapılmasını...

  • Ege Postası
  • 22.04.2013 - 14:12
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kısa süreliğine valilik koltuğuna oturan 5/C sınıfı öğrencisi Misra Sude Eyüpoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ’ı telefonla arayarak, okullara spor salonu yapılmasını istedi.

Vali Şahabettin Harput, 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Ahmet Uyar İlköğretim Okulu Müdürü Alper Taşkın, öğrenciler ve öğretmenleri kabul etti. Heykel valilik binasında gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Şahabettin Harput, valilik makamının insanlara hizmet için var olduğunu dile getirdi.

Makamını kısa süreliğine 5/C sınıfı öğrencisi Misra Sude Eyüpoğlu’na bırakan Vali Harput, “İnsanlara faydalı olan Allah indinde de makbul insan demektir. Bizim bütün görevimiz, bir taraftan devleti temsil etmek, bir taraftan da gönlümüzü alabildiğince açıp insanlara faydalı hizmetler yapmak. Bugüne kadar ben bu anlayışla getirmeye çalıştım. Bundan sonra da görev senin, hayırlı olsun.” dedi.

Valilik koltuğunda rahatlığı ile alkış toplayan Misra Sude Eyüpoğlu ise şunları ifade etti: “Üstlenmiş olduğum görevim ve sorumluluklarımın farkındayım. Bu makama layık olabilmek için elimden geleni yapacağıma dair söz veriyorum. Gündemimizin ilk maddesi, gittikçe güzelleşmekte olan Bursamızı daha da güzelleştirmek için yapacağımız projeleri hayata geçirmek. Bu yönde atacağım ilk adım, metro istasyonları, çevre düzenlemeleri ve kentsel dönüşüm konusunda bilgi almak. Daha sonra Başbakanlığın başlattığı Fatih Projesi’nin liselerde devam etmesinin yanı sıra ilkokul ve ortaokullarda da başlatılarak öğrencilerimizin biran önce akıllı tahta ve tabletlerine kavuşturulmasını istiyorum.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin başlattığı her okula spor salonu projesini desteklediğini vurgulayan yeni vali, projenin, bazı okullarda henüz başlatılmamış olmasına üzüldüğünü belirterek, Başkan Recep Altepe’yi telefonla aradı.

Recep Altepe’nin yerine Başkanvekili Abdullah Karadağ ile konuşan Eyüpoğlu, “Spor salonlarının yanı sıra okulların bahçelerinde çevre düzenlemeleri ve ağaçlandırmaların yapılmasını istiyorum. Ne zaman ihtiyaç duyarsanız her zaman beni arayabilirsiniz. Her zaman yanınızdayım.” diye konuştu.

Teşekkür eden Abdullah Karadağ ise “Bursa Büyükşehir Belediyesi, okullarla, milli eğitimle devamlı diyalog halindedir. Valilik, büyükşehir belediyesi, okullara spor salonları yapıyoruz. Fiziki şartları uygun olan okullara, çevre düzenlemeleri de yapıyoruz. Okullardan bize gelen bütün talepleri sizlerin de talimatları ile hızlı bir şekilde yerine getiriyoruz. Bundan sonra daha dikkatli olacağız.” şeklinde konuştu.

Rahatlığı ile dikkat çeken Misra Sude Eyüpoğlu, aynanın karşısında günlerce hazırlandığını belirtti. Toplu taşıma araçlarının çoğaltılmasını isteyen Eyüpoğlu, çocuklar ve gençler için festivaller ve şenliklerin daha fazla düzenlenmesini talep etti. Vali Harput, başarılı öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.