Dolar 32,2329
%0.16
Euro 34,9539
%-0.03
Altın 2.412,060
%-0.53
Bist-100 10.400,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Prof. Dr. Karlı: Sinir hasarına bağlı ağrılar, arı kesicilere cevap vermez

Prof. Dr. Karlı: Sinir hasarına bağlı ağrılar, arı kesicilere cevap vermez

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Karlı, beyin, omurilik ve çevresel sinirlerdeki hasar sonrasında ortaya çıkan kronik ağrıların üzerinde durulmadığını belirtti. Prof. Dr. Karlı,...

  • Ege Postası
  • 22.04.2013 - 14:18
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Karlı, beyin, omurilik ve çevresel sinirlerdeki hasar sonrasında ortaya çıkan kronik ağrıların üzerinde durulmadığını belirtti. Prof. Dr. Karlı, "Ağrı; yanma, batma, karıncalanma, elektrik çarpar gibi veya donma gibi şikayetlerle kendini gösterir. İnsanların uzmanlara başvurmaları gerekir. Çünkü sinir hasarına bağlı olarak ortaya çıkması nedeniyle normal ağrı kesicilere hiçbir şekilde cevap vermez.” dedi.

        Bursa Kent Konseyi (BKK) Sağlık Çalışma Grubu tarafından düzenlenen seminere konuk olan Prof. Dr. Necdet Karlı, omurilik ve çevresel sinirlerdeki hasar sonrasında ortaya çıkan nöropatik ağrılar ve tedavi yolu hakkında bilgi verdi. Karlı, beyin, omurilik ve çevresel sinirlerdeki hasar sonrasında ortaya çıkan kronik bir ağrıya nöropatik ağrı denildiğini hatırlattı.

        Nöropatik ağrının çeşitli sebeplerinin başında şeker hastalığı, zona, bel fıtığı gibi hastalıkların geldiğini belirten Karlı, kronik bel ağrısı, kaza sırasında omurilik yaralanması, ameliyat, kanser, felç gibi sebeplerinde de bu ağrıya yol açabileceğini anlattı.

        Bu ağrı türünün üzerinde yeterince durulmadığını belirten Karlı, şu bilgileri verdi: "Ağrı; yanma, batma, karıncalanma, elektrik çarpar gibi veya donma şikayetlerle kendini gösterir. Örneğin şeker (diyabet) hastalığına bağlı ayaklarında yanıcı ağrıları olan bir nöropatik ağrı hastasında elektrik çarpar tarzda veya saplanıcı ağrılar ya da iğnelenmeler birlikte görülebilir. Genellikle çok şiddetli olan bu ağrı ve şikayetler kişilerin hayatlarını fiziksel ve sosyal olarak altüst edebilir. Bu tarz yakınmaları olan kişilerin mutlaka nöroloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon, nöroşirurji (beyin ve omurilik cerrahı), endokrinoloji veya anestezi/algoloji uzmanlarına başvurmaları gerekir. Çünkü sinir hasarına bağlı olarak ortaya çıkması nedeniyle normal ağrı kesicilere hiçbir şekilde cevap vermez."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.