Dolar 32,2020
%0.06
Euro 34,9405
%0.25
Altın 2.462,080
%0.02
Bist-100 10.899,00
%0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Hükümlünün ıslahına yönelik infaz anlayışına geçiş var'

"Hükümlünün ıslahına yönelik infaz anlayışına geçiş var"

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, hükümlüyü 4 duvar arasında tutmak şeklindeki infaz anlayışından, hükümlünün eğitim ve ıslahına yönelik anlayışa doğru geçiş olduğunu söyledi.Adalet Bakanlığı...

  • Ege Postası
  • 22.04.2013 - 14:14
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, hükümlüyü 4 duvar arasında tutmak şeklindeki infaz anlayışından, hükümlünün eğitim ve ıslahına yönelik anlayışa doğru geçiş olduğunu söyledi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, ceza infaz kurumlarında incelemelerde bulunmak üzere geldiği Elazığ'da Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal'ı ziyaret etti. Ziyarette ceza infaz sistemi hakkında açıklamalarda bulunan Yıldırım, ceza infaz sisteminde çağdaş hukukun getirmiş olduğu standartlara ulaşmak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. Yıldırım, "Hükümlüyü 4 duvar arasında tutmaktan ibaret infaz anlayışından, hükümlünün eğitim ve ıslahına yönelik bir infaz anlayışına geçiş var. Bununla ilgili çalışmalar da yapılıyor. Ceza infaz uygulamalarının çok iyi noktada olduğunu söyleyebilirim." diye konuştu.

Yıldırım'a eşlik eden AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay ise cezaevi projesi hakkında bilgi verdi. Alpay, T tipi denilen bin kişilik cezaevi, dört yüz kişilik yarı açık cezaevi, R tipi denilen bakım ve yardıma muhtaç hükümlülerin kalacağı yer ve yüksek güvenlikli iki ayrı cezaevi inşası için sürecin başladığını açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.