Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BTK’nın durma sebebi arazideki eğim

BTK’nın durma sebebi arazideki eğim

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demir yolu inşaatının durma sebebinin arazideki eğim ve iş hacminin değişmesi olduğunu açıkladı.Müsteşar Soluk, bakanlıklarının yatırımlarını...

  • Ege Postası
  • 22.04.2013 - 18:40
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demir yolu inşaatının durma sebebinin arazideki eğim ve iş hacminin değişmesi olduğunu açıkladı.

Müsteşar Soluk, bakanlıklarının yatırımlarını ve bölgede uygulamayı düşündükleri projelerin istişaresini yapmak için geldiği Kars’ta Vali Eyüp Tepe’yi ziyaretinde basında yer alan ‘BTK’da çalışmalar durdu’ haberlerine açıklama getirdi. BTK’da iki talihsizliğin yaşandığına değinen Soluk, bunlardan birinin Gürcistan tarafında proje revizyonuna gidilerek yaşandığını ve bir diğer talihsizliğin de Türkiye’de arazideki zemin sıkıntısı ve eğim nedeniyle işin hacminin değişmesiyle yaşandığını söyledi.

Müsteşar Soluk, tek güzergah olarak ihale edilmiş olan ve Pekin’i Londra’ya bağlayacak güzergahın çift hatta çıkarılması kararının alındığını zaman dilimini hatırlatarak, “Dolayısı ile bir ikmal ihalesine gitmek gerekiyordu. Biz bu ikmal ihalesine de gittik ve 2010 Mart ayında bu ihalenin bitmesine rağmen Türkiye İstatistik Kurumu (TİK)’e yapılan şikayetler uzun bir süreç doğurdu. Sözleşmesi yapıldı ve şu anda çalışmalar başlamak üzeredir.” dedi.

BTK’DA PARA SIKINTISI YOK

Kars ve bölgede BTK’nın genelde para sıkıntısı nedeniyle inşaatının durduğunun ifade edildiğine değinen Soluk, “Para sıkıntısı nedeniyle duran herhangi bir inşaatımız yoktur. Bizde yatırım için krizin olduğu 2009 dönemi dahil inadına yatırımlarımız büyüyerek gitmiştir.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.