Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çetin Başaranhıncal ÇTSO adaylığını açıkladı

Çetin Başaranhıncal ÇTSO adaylığını açıkladı

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) mevcut başkanı olan Çetin Başaranhıncal yeniden aday olduğunu açıkladı. Kentte bir restoranda düzenlenen yemekte gazetecilerle bir araya gelen Başaranhıncal, 4 yılda yaptıkları çalışmaları anlattı....

  • Ege Postası
  • 22.04.2013 - 18:42
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) mevcut başkanı olan Çetin Başaranhıncal yeniden aday olduğunu açıkladı. Kentte bir restoranda düzenlenen yemekte gazetecilerle bir araya gelen Başaranhıncal, 4 yılda yaptıkları çalışmaları anlattı.
    
    Birinci dönemlerindeki faaliyetleri esnasında eksikliğini hissettikleri ve hemen projelendirdikleri çok amaçlı yeni hizmet binasının uygun bir şekilde yükseldiğini belirten Başaranhıncal, makam için değil hizmet için çalıştıklarını vurguladı.

    En büyük projelerinin yeni hizmet binası olduğunu belirten Başaranhıncal, üniversite-sanayi işbirliğine de değindi. Üniversitenin iş dünyası ile ortak çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Çetin Başaranhıncal ''Çorum TSO geçmiş dönemde üniversite sanayi işbirliğine yönelik 'ÜGİSED' ve 'CNC SKADA' gibi çok sayıda çeşitli projeler üretmiş olup, bu gibi çalışmalara yeni dönemde de devam edecektir. İstihdam odaklı yeni bölümlerin üniversiteye kazandırılması için üniversiteye olan desteğimiz ve ihtiyaç doğrultusundaki taleplerimiz devam edecektir." dedi.

    ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PROJESİ

    Çorum sanayisinin en önemli sorunlarından biri olan ara elaman ihtiyacına çözüm olarak projelendirilen meslek lisesinin yapım protokolü TOBB ile imzalandığını söyleyen Başaranhıncal, yeni dönemde tamamlanarak eğitime açılacağını aktardı.
    
    Çorum sanayicisinin uluslararası pazarlara açılması için Ekonomi Bakanlığı Ur-Ge ve KOSGEB gibi devlet destekli projelerin hazırlanmasına ve uluslararası gezilerin düzenlemesine devam edileceğini aktaran Çetin Başaranhıncal, ''Hedeflenen her uluslararası bölge için profesyonel danışmanlar ile çalışılıp bir danışman havuzu kurulacaktır. Ayrıca potansiyel yabancı yatırımcıları bu faaliyetlerle bölgeye çekmek ve yeni uluslararası yatırımların önünü açmak hedeflenmektedir. '' şeklinde konuştu.

    ÇTSO döneminde başlatılan ve Milli Savunma Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen savunma sanayine yönelik çalışmaların son ayağı Eskişehir Bölge inceleme gezisi ile tamamlanacağını da söyleyen Başaranhıncal, sanayicilerin desteği ile orta vadede çok ortaklı bir şirket kurularak sektörde yer alınacağını aktardı. Siyasilerle beraber Cumhurbaşkanı ziyaret ettiklerini belirten Çetin Başaranhıncal Çorum demiryolu talebinin ilk seferin yapılacağı güne kadar gündemde tutulacaklarını kaydetti.

    100 BİN DOLAR DEĞERİNDEKİ YAZILIMI ÇTSO 5 BİN TL'YE MAL ETTİ

    Başaranhıncal, oda olarak dijital arşiv sistemi için firmalardan teklif aldıklarını ve en düşük 100 bin Dolar teklif verdiklerini ancak Çorum'daki bir firmaya sistemi baştan yaptırarak 5 bin TL'ye getirdiklerini aktardı. Başaranhıncal sözlerini şöyle tamamladı: ''Çorum TSO'nun gelecek dönemde yapmayı planladığı projeler için üyelerimizin, paydaşlarımızın, mülki amirlerin ve siyasi parti temsilcilerinin destekleri şarttır. 4 yıllık görev süremizde her türlü kurum ve kuruluşla verimli bir şekilde çalıştığımızı ve bu etkin çalışmanın devam etmesi için gerekli özveriyi göstereceğimizi belirtmek isterim. Herkesin rahatlıkla ulaşabildiği, sorunların açık bir şekilde paylaşıldığı, çözüm odaklı, şeffaf olarak çalıştığımız 4 yıllık görev süresince yaptığımız şeyleri kısa anlattım. Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı'na yeniden adaylığımı açıklıyorum.''

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.