Dolar 32,2061
%-0.17
Euro 35,0798
%0.28
Altın 2.468,760
%0.92
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
PAÜ’den Erasmus öğrencilerine 'Yoğun Türkçe Kursu'

PAÜ’den Erasmus öğrencilerine 'Yoğun Türkçe Kursu'

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Erasmus öğrencileri için "Yoğun Türkçe Kursu" düzenledi. Yaklaşık bir ay süren kursa, beş ülkeden 21 öğrenci katıldı. PAÜ, Türkiye’de Avrupa Birliği Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları...

  • Ege Postası
  • 19.09.2013 - 14:20
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Erasmus öğrencileri için "Yoğun Türkçe Kursu" düzenledi. Yaklaşık bir ay süren kursa, beş ülkeden 21 öğrenci katıldı. PAÜ, Türkiye’de Avrupa Birliği Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı) tarafından yapılan açık çağrıya başvurarak, Erasmus Yoğun Dil Eğitim Kursu (EYDK)'nu açmaya hak kazanan 11 üniversite arasına girdi. Geçen yıl da aynı kursu düzenleyen PAÜ, kaliteli eğitim ve kursa gelen Avrupalı öğrencilerde oluşturduğu memnuniyetle istikrarlı bir şekilde başarısına devam ederek, yaz kursuna ilaveten bu sene kış kursu da açmak için destek aldı.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Toprak ve Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Zeha Yakar yürütücülüğündeki kursta dersler, Eğitim Fakültesi öğretim elemanları Doç. Dr. Derya Yaylı, Doç. Dr. Demet Yaylı, Doç. Dr. Kerim Demirci, Yrd. Doç. Dr. Recep Şahin Arslan ve Öğr. Gör. Banu Tekingül tarafından verildi. 19 Ağustos 2013'te başlayan ve 13 Eylül’e kadar devam eden EYDK’ye Almanya, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya ve Slovakya'dan toplam 21 öğrenci katıldı. Öğrenciler, dört hafta boyunca 80 saatlik Türkçe dil eğitimi aldı ve 40 saatlik çeşitli kültür faaliyetlerine katıldı. Kursu tamamlayanlar, 6 AKTS kredisine karşılık gelen katılım sertifikalarını, PAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Özçelik’in katılımıyla düzenlenen törende aldı.

Erasmus öğrencilerine Türk kültürünü ve Türkçeyi tanıttıklarını belirten Prof. Dr. Toprak, “EYDK sayesinde PAÜ dahil Türkiye’nin farklı üniversitelerinde güz döneminde eğitim görecek Erasmus öğrencileri, Türkiye’de devam edecekleri akademik çalışmalarına başlamadan önce Türk kültürünü ve Türkçeyi tanıma fırsatı yakalamışlar ve günlük hayatta Türkçeyi kullanarak iletişim kurabilme becerisi kazanmışlardır. Bu öğrenciler, gönüllü birer elçidir. EYDK, diğer katkılarının ve özelliklerinin yanında hem PAÜ hem Denizli hem de Türkiye için kendimizi Avrupa’da doğru bir şekilde tanıtma adına önemli bir faaliyettir.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.