Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Proje tanıtımına Binali Yıldırım'ın esprileri damga vurdu

Proje tanıtımına Binali Yıldırım'ın esprileri damga vurdu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Turkcell'in 'Geleceğe Yazanlar Projesi'nin tanıtımında yaptığı esprilerle katılımcıları kahkahaya boğdu. Yıldırım'ın, "Bu bilişim dünyasından zaten İllalllah. ICT...

  • Ege Postası
  • 19.09.2013 - 14:00
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Turkcell'in 'Geleceğe Yazanlar Projesi'nin tanıtımında yaptığı esprilerle katılımcıları kahkahaya boğdu. Yıldırım'ın, "Bu bilişim dünyasından zaten İllalllah. ICT pazarı. Bit pazarı desen ne olu? Herkes biliyor.” sözleri katılımcıları güldürdü.

Bakan Binali Yıldırım, Turkcell genel merkezinde düzenlenen Geleceğe Yazanlar Projesi’nin tanıtım toplantısına katıldı. Programa, Yıldırım’ın yanı sıra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı (BTK) Tayfun Acarer, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Bakan Yıldırım, “Türkiye’nin teknolojik üstünlüğü olan ürünlere ihtiyacı var. Ortaya farkını koymalı. Üretecek, kullanacak, başkalarına da ihraç edecek. Bilişim zaten büyümeyi, yukarıya doğru ivmelendiren bir sistemdir. Onun için önemli.” ifadelerini kullandı.

Üniversitede yıllarında yaşadığı bir anıyı paylaşan Yıldırım, “Teknik üniversite yıl 1974. Bilgisayar dersine gelen bir hoca var. Tahtaya yazıyor formülleri. Parantez aç kapa bilmem ne. Yazdığı şey n? Entelpolasyon metodu ile iki koordinatın hesab? Bunun için bilgisayar programı yazdırıyordu bize. Gidiyorduk 100 tane kağıdı koyup yazdırıyorduk. Sonra o tomar kağıdı alıp Taşkışla’ya büyük makinelerin olduğu yere teslim ediyorsun. ‘Bir hafta sonra gel al’ diyor. Kan tahlili gibi. Gerçi şimdi kan tahlilini de hemen alıyorsun, karıştırmayalım hizmet nereden nereye geliyor. Biz ilk hafta gittik almaya, 72 tane hata. Noktayı unutmuş, parantez kapatmamış.” şeklinde konuştu.

Bu arada, yaptığı espirilerle salondakileri kahkahaya boğan Yıldırım, “Burada geleceği yazanlardan bahsediyoruz. Neyle yazıyorlar, akıl teriyle yazıyorlar. Geleceği yazanlar kelimesi ile çok güzel bir isim seçmişsiniz. Fakat şu mentrolleri karıştırmayın. Hoca galan deseniz. Yabancı kelimeler çok var. Bu bilişim dünyasından zaten İllalllah. ICT pazarı. Bit pazarı desen ne olu? Herkes biliyor.” diye konuştu.

Esprilerine devam eden Yıldırım, “Kaç tane mühendisin var, 585 m? 5 yılda 500 mühendis 585 milyonluk üretim yapar. Adam başı 1. 2 milyon. Adam başı ne kadar yapa? Ne para alıyor bunla? Fena bir şey değil. Demek ki daha fazla vermek lazım. Nereden ses geleceğini bileceksin. Vermekten korkmayın. Verdikçe artar. Kısıldıkça, pintileştikçe elinizdeki de gider genel kaidedir. Ama öyle har vurup harman savurmak değil.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.