Dolar 32,2554
%-0.06
Euro 35,0555
%-0.08
Altın 2.468,370
%0.09
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İngiliz hasta, Antalya'da obezite tedavisi oldu

İngiliz hasta, Antalya'da obezite tedavisi oldu

İngiltere’den gelen obezite hastası, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi oldu.Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iki yıldır Doç. Dr. Nurullah Bülbüller ve ekibi tarafından obezite tedavisi uygulanıyor. İngiltere'den...

  • Ege Postası
  • 19.09.2013 - 13:56
İngiltere’den gelen obezite hastası, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi oldu.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iki yıldır Doç. Dr. Nurullah Bülbüller ve ekibi tarafından obezite tedavisi uygulanıyor. İngiltere'den gelen Alison Mckcown’a obezite cerrahisi ameliyatını Doç. Dr. Nurullah Bülbüller yaptı. Operasyonun sağlık turizmi kapsamında yabancı bir hastaya yapılan ilk obezite cerrahisi ameliyatı olduğunu ifade eden Bülbüller, “Bu ameliyatla birlikte obezite cerrahisinde Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yurt dışında da tercih edilen bir hastane konumuna gelmiştir.” dedi.

Obezitenin sağlığı bozacak ölçüde vücutta anormal ve aşırı yağ birikmesi olduğunu belirten Bülbüller, hastalıkla ilgili şunları söyledi: “Beden kitle indeksi 40 ve üzeri olan, uzman denetiminde tıbbi beslenme, egzersiz ve medikal tedavi gibi yöntemlerle zayıflayamayan hastalara obezite cerrahisi önerilmektedir. Bunun yanında beden kitle indeksi 35’in üzerinde olan, yüksek tansiyon, diyabet, uyku apnesi gibi hastanın yaşam kalitesini ve süresini etkileyen hastalara da önerilmektedir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.