Dolar 32,2061
%-0.17
Euro 35,0798
%0.28
Altın 2.468,760
%0.92
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Japon hasta Teramatsu, ambulans uçakla Japonya’ya gönderildi

Japon hasta Teramatsu, ambulans uçakla Japonya’ya gönderildi

Nevşehir’in Göreme beldesindeki Zemi Vadisi’nde uğradığı bıçaklı saldırı sonrasında ağır yaralı olarak Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hatanesi’ne kaldırıldıktan sonra yapılan ameliyat ve tedavi ile sağlığına kavuşan...

  • Ege Postası
  • 19.09.2013 - 14:16
Nevşehir’in Göreme beldesindeki Zemi Vadisi’nde uğradığı bıçaklı saldırı sonrasında ağır yaralı olarak Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hatanesi’ne kaldırıldıktan sonra yapılan ameliyat ve tedavi ile sağlığına kavuşan Japon hasta Hoshie Teramatsu, ailesinin isteği üzerine taburcu edilerek, Sağlık Bakanlığı hava ambulans uçağı ile Japonya’ya gönderildi. Teramatsu, 6 saatlik ameliyat sonrasında 4 gün yoğun bakım ünitesinde tedavi görmüş, sonrasında Göğüs Hastalıkları ve Kulak Burun Boğaz (KBB) servisine alınmıştı.

Ailesinin isteği sonrasında, Nevşehir Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı ile temasa geçilerek ambulans uçak talep edilmişti. Bakanlığın onayı ve gerekli vize işlemlerinin ardından Japon hasta Hoshie Teramatsu, bugün saat 10.30 sıralarında Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hatanesi Acil Servisi’nden ambulansa bindirildi. Ambulansla Kapadokya Tuzköy Havalimanı'na getirilen Teramatsu, burada bekleyen Sağlık Bakanlığı’na bağlı hava ambulans uçağı ile Japonya’nın Tokyo şehrine gönderildi. Hastada sadece akciğerin düzenli çalışmasını sağlayan göğüs tüpü takılı bulunuyor.

Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Servis önünde Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, hastanın durumu ve nakli hakkında basın açıklaması yaptı. Ünlübay, Hoshie Teramatsu'nun Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve KBB Servisi odasında 6 gün süren tedavisinin ardından, ailesinin isteği üzerine taburcu edilerek hava ambulans uçağı ile Japonya’ya gönderileceğini söyledi. Ünlübay, şöyle dedi:

"Bıçaklı saldırı olayından sonra Japon turist Hoshie Teramatsu hastanemize geldiğinde, boynunda kesisi, damar ve göğüs yaralanması, akciğer travması mevcuttu ve vücudunun çeşitli yerlerinde kesikler vardı. Başarılı bir ameliyattan sonra önce 4 günlük yoğun bakım süreci başladı. Sonra da 6 günlük servis odasındaki tedavisi sürdü. Şu an genel sağlık durumu çok iyi olduğu için ailesinin isteği üzerine taburcu edildi. Japon hastanın naklinin hava ambulans uçağıyla uygun olduğu kararı verildi. Sağlık Bakanlığı nezdinde yaptığımız girişimler sonucunda hastanın genel durumunun da iyi olması nedeni ile bugün Dr. i. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi acil servis ambulansı ile Nevşehir Kapadokya Havalimanı'na nakledildi. Buradan, Sağlık Bakanlığı'nın hava ambulans uçağı ile direkt olarak Japonya'ya gidecek.”



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.