Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Onurlu  günde de onları yalnız bırakmadılar

Onurlu günde de onları yalnız bırakmadılar

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamnda düzenlenen Hatice Uğurcan ve Bahar Balköse'nin "Atatürk ve Sanat" konulu resim sergisinin açılışını Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan yaptı. Aslan, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Mumcuoğlu, Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Şadi Murat, Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşcı ve üyelerle birlikte "Atatürk'ün Karadeniz Vapuru" isimli belgeselini de izledi.

  • Ege Postası
  • 22.09.2012 - 12:39
  İZMİR -Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazilik unvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü Karşıyaka’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bunlardan biri de Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Hatice Uğurcan ve Bahar Balköse isimli kardeşlerin on ikinci ortak çalışması olan ve toplam 34 resimden oluşan "Atatürk ve Sanat" konulu resim sergisi AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Mumcuoğlu, Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Şadi Murat ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan tarafından açıldı.

“ŞEHİT VE GAZİLER TÜRKİYE’NİN NAMUSUDUR, ONURUDUR…”

Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı ve gazilerle birlikte sergiyi dolaşan Aslan, daha sonra da yine aynı kardeşler tarafından hazırlanan "Atatürk'ün Karadeniz Vapuru" adlı belgeselin gösterimine katıldı. Büyük bir ilgiyle takip edilen belgeselin de, serginin de Cumhuriyet'in kolay kazanımların ürünü olmadığını, bugün yaşadığımız toprakların yüzbinlerce şehit ve gazinin çabaları, çok sıkıntılı süreçlerin sonucu elde edilebildiğini en iyi şekilde yansıttığını belirterek, " Şehit ve gazilerimiz bu ülkenin namusudur, onurudur. Onlar için her ne yaparsak yapsak azdır. Onlar canlarını ortaya koymuş yiğit sıfatını yerden göğe kadar hak etmiş insanlarımızdır. Allah bu zor günleri bir daha yüce Türk Milleti'ne yaşatmasın." dedi.

ASLAN: ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE MİNNETTARIZ ANCAK ARTIK TERÖR BELASI DA SONLANDIRILMALI

Son zamanlarda tırmanan terörün tüm ülkeyi acılarla sarmaladığını, binlerce mehmetçik annesi ve ailesinin adeta diken üzerinde yaşadığını belirten Aslan, " Gerçekten çok zor günler geçiriyoruz. Terör şiddetini gün geçtikçe artırmakta. Hergün beşer, onar şehit vermek sanki olağanmış gibi algılanmaya başlandı. Daha son olayda 10 vatan evladını sonsuzluğa uğurladık, 60'ı aşkında gazimiz oldu. Vatan için, bu topraklar için elbetteki canımızı bugün de, yarın da feda etmeye hazırız. Ancak artık bu olaylara da bir son vermek zorundayız. Terörle mücadelede topyekun davranmalıyız. Bunu siyaset üstü tutmak gerektiği artık çok açık. Şu parti, bu parti demeksizin artık ülke idaresindeki herkesin yaşanan acıları dindirmeye yönelik somut adımlar atması, cefakar Türk ana ve babalarının acılarını sonlandırması gerekiyor. Artık Türkiye'nin büyüklüğünü ortaya koyması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti büyüktür ve gereklerini yaptığı zaman da bunu dünyaya göstermiştir. Artık 30 yaşına ulaşmış bu belayı da başından defedecek güce ve kudrete sahip olduğunu dosta, düşmana göstermek zorundadır. Anaların gözyaşları ancak akan kanın sorumlularının yüce Türk yargısı önüne getirilmesi ve hesap verdirilmesi ile son bulabilir." şeklinde konuştu.

TAŞÇI: HER ZAMAN GÖREVE HAZIRIZ

Belgesel gösterimi öncesinde konuşma yapan Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı ise, “ Geçmişte olduğu gibi vatanımızın bölünmez bütünlüğü için şimdi de hazırız. Ülkemizin kurtuluşu için mücadele eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canımızı vermeye geçmişte nasıl hazırsak bugün de hazırız. ” ifadelerini kullandı.

“HÜSEYİN ASLAN GAZİLER AİLESİNİN DEĞERLİ BİR ÜYESİDİR…”

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’a da özellikle teşekkür eden Taşçı, “ Onun bizdeki yeri apayrı. Değeri katbekat fazla. Hüseyin Başkan iyi günde de, kötü günde de yanımızda olmuştur hep. Onun çok sevdiğimiz bir sözü var; Şehit ve Gazileri ülkenin namusudur diye. Kendisi bu sözü bir söylemden öteye götürmüştür. Verdiği destek ve katkılarla, düzenlediğimiz her etkinlik ya da organizasyonumuzda bizleri yalnız bırakmayarak bunu fiiliyata dönüştürmüştür. Bu günümüzde de bizlerle birlikte olduğu için kendisine teşekkür ediyoruz. Kendisi de gaziler ailesinin değerli bir üyesidir.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.