Dolar 32,2247
%0.14
Euro 34,9384
%0.27
Altın 2.418,500
%0.36
Bist-100 10.677,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Limana tek teklif Kaya Holding’den

Limana tek teklif Kaya Holding’den

İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın 46 yıllığına özelleştirilmesi ihalesinde tek teklifi Kaya Holding verdi

  • Ege Postası
  • 22.09.2012 - 09:38
 İZMİR -Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na ait İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın 46 yıllığına özelleştirilmesi ihalesinde tek teklifi Kaya Holding verdi. Dün son teklif verme saati 17.00 olan ihalede Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) tek teklif Kaya Holding'ten geldi. Kaya Holding'in limanı işletmek için İzmirgaz'ın ortakları Kolin Grubu ile Türkerler Grubu ile konsorkiyom olarak birlikte hareket ettiği ifade edilirken, kimin teklif verdiği konusunda henüz resmi açıklama yapılmadığı için bu durum da netleşmedi.

 ÖİB DEĞERLENDİRECEK

Dün akşam komisyon toplanamadığı için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) resmi açıklama pazartesi gününe kaldı. Komisyon tek teklif geldiği için ihaleyi iptal edecek ya da teklif edilen miktarı yeterli bularak limanın işletme hakkını Kaya Holding'e verecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da Kaya Thermal Otel'de basının sorularına, "Bana gelen son bilgilere göre tek bir teklif var. Tabii biliyorsunuz Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yapıyor. Artık onlar değerlendirilecek. Önümüzdeki günlerde İzmir kamuoyuna bu sonuç açıklanacak" şeklinde yanıt verdi.

Kaya Holding, 1974 yılında Burhanettin Kaya tarafından kuruldu. Bugün 13 şirket ve 2 bin 500'den fazla çalışanı olan holding, inşaat, turizm, finans, petrol, enerji ve içecek alanlarında faaliyet gösteriyor. Grup Balçova'daki Princess Oteli alarak Kaya Thermal adıyla 2010'da hizmete açmıştı. İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı, içinde kurulacak dev alışveriş merkezi ile gündeme gelmişti. İhale sonrası yapılacak yatırımla şu an 2 büyük, bir küçük geminin yanaşabildiği liman, aynı anda 5 büyük gemiyi ağırlayabilecek. İzmir yılda 3 milyondan fazla turisti konuk edebilecek bir limana kavuşmuş olacak. Yatırım tutarının en az 200 milyon lirayı bulacağı tahmin edilirken, yeni limanın ekonomiye katkısının 750 milyon liraya ulaşması bekleniyor. İzmir Alsancak Limanı'na 226 seferde 379 bin 581 yolcu geldi. Yıl sonunda yolcu sayısının 500 bine yaklaşması bekleniyor.(Sinan Doğan-Yeni Asır)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.