Dolar 32,2048
%-0.01
Euro 34,7908
%-0.2
Altın 2.419,960
%-1
Bist-100 10.056,00
%-1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gazetecilerin “Barış Selçuk gururu”

Gazetecilerin “Barış Selçuk gururu”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 13.’sünü düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri törenle sahiplerini buldu.

  • Ege Postası
  • 22.09.2012 - 10:00
 İZMİR -1994 yılında göreve giderken geçirdiği trafik kazası sonucu yaşama veda eden gazeteci Barış Selçuk’un anısını yaşatmak ve genç gazetecileri teşvik etmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 13.’sünü düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri, Barış Selçuk’un doğum günü olan 21 Eylül’de İzmir Sanat’ta sahiplerini buldu. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Baro Başkanı Sema Pektaş, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, Barış Selçuk’un ailesi, jüri üyeleri ve çok sayıda gazeteci katıldı. Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri’ni her geçen gün daha büyük bir katılımla vermeye devam ettiklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ödül kazanan gazetecileri kutladı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abaykay ise Barış Selçuk’la birlikte parlamento muhabirliği yaptığını belirterek, medya sektöründe çürümenin vefasızlığın tepe noktasına vurduğu bir süreçte Barış’ı, Barışları anmanın, onları ölümsüzleştirmenin çok büyük bir değer olduğunu vurguladı.

 

4 ayrı kategoride ödüller dağıtıldı

Konuşmaların ardından “Ulusal Haber”, “İzmir Kent TV Haberi”, “Haber Fotoğrafı”, “İzmir Kent Haberi” olmak üzere 4 ayrı kategoride ödül alan gazetecilere ödülleri verildi. “İzmir Kent Haberi” dalında Yeniasır Aliağa Büro Şefi Erdal Çarboğa’ya ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verdi. Bu dalda “Hande Mumcu Özendirme Ödülü”nü  Doğan Haber Ajansı  muhabiri Taylan Yıldırım’a İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu verdi.   “İzmir Kent TV Haberi Dalı”nda birincilik ödülünü ATV muhabiri Sefer Ayçe ve ATV kameramanı Tayfun Er, Baro Başkanı Sema Pektaş’tan aldı. Bu dalda “Hande Mumcu Özendirme Ödülü” nü Kanal 35 Muhabiri Ezgi Saraçoğlu ve Kanal 35 kameramanı Mürşit Uzunoğlu TRT İzmir Müdürü ve yarışmanın jüri üyesi olan Muharrem Acar, yine yarışmanın jüri üyesi olan Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı’dan aldı.

“ Haber Fotoğrafı” dalında birincilik ödülünü Doğan Haber Ajansı Muhabiri Utku Bolulu’ya Barış Selçuk’un annesi Ece ve Babası Aytekin Selçuk, abisi Dr. Savaş Selçuk birlikte verdi. “Hande Mumcu Özendirme Ödülü”nu Sabah muhabiri Fırat Soylu yarışmanın jüri üyesi olan gazeteci yazar Öcal Uluç’tan aldı. “Ulusal Haber Dalı”nda birincilik ödülünü Ege’de Son Söz muhabiri Fatih Yapar, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay’dan aldı.  Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü Sabah Gazetesi Muhabiri Abdurrahman Şimşek Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’dan aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.