Dolar 32,3436
%-0.05
Euro 34,8921
%0.29
Altın 2.377,630
%-0.8
Bist-100 10.212,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş'te adaylar belli oldu

Ödemiş'te adaylar belli oldu

CHP İzmir’de 6 Temmuz’da olağanüstü kongrenin yapılacağı Ödemiş’te adaylar belli oldu. Olağanüstü kongre sürecini attıkları imzayla başlatan delegelerin adayı İl Genel Meclisi eski üyesi Mehmet Birlik oldu.Birlik, “ Örgütün talebiyle adayım” dedi.Kongrede imzacıların adayı Birlik’e rakip olacak isim de netleşti. Mevcut ilçe başkanı Hikmet Güriş ile ilçe yönetimi, eski ilçe yöneticisi emekli polis memuru Halik Kır’a destek verecek. Kır, “Tabandan yoğun bir istek geldi talep geldi. Elimi taşın altına koydum aday oldum. Örgütü çok iyi tanıyorum. İnşallah parti adına iyi olur”dedi.

  • Ege Postası
  • 26.06.2014 - 14:26
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP İzmir’de ilçe örgütlerinde hareketli günler yaşanıyor. 30 Mart’ta CHP’nin kaybettiği ilçeler arasında olan Ödemiş’te delegelerin İlçe Başkanı Hikmet Güriş’e yönelik  topladığı 247 imza nedeniyle il yönetimi olağanüstü kongre kararı almış ve tarihi de 6 Temmuz olarak açıklamıştı.Yerel seçimlerde zafer kazanılan Çiğli ve Konak’ta ise ilçe yönetimlerinde şok istifalar yaşanmıştı. Uzun süredir belediye ve ilçe yönetimi arasında uyum sorununun yaşandığı Çiğli ile yönetim içindeki  parçalı yapıyla çalışmalarına devam ettiren Konak’ta yönetimlerde yaşanan istifalar nedeniyle başkan ve yönetim düşmüştü. Her iki ilçeye kayyum heyeti atanırken, Çiğlİ’de 6 Temmuz’da Konak’ta ise 13 Temmuz’da sandık kurulacak.İlçelerde başkan adaylıkları için kulisler  hareketlenirken Ödemiş’te tablo netleşti.

İMZACILARIN ADAYI BİRLİK
Ödemiş’te 6 Temmuz’da belediye düğün salonunda gerçekleşecek kongrede iki aday yarışacak. 390 delegenin oy kullanacağı kongrede olağanüstü kongre sürecini attıkları imzayla  başlatan delegelerin adayı İl Genel Meclisi eski üyesi Mehmet Birlik oldu. Birlik, Ege Postası’na yaptığı açıklamada, “Örgütün talebi doğrultusunda adayım. Birlik beraberlik sağlanmalı. Küskünler  bir araya getirilmeli. Bu yaşa kadar önseçimden çıkarak bir yerlere geldim. Atamayla gelmedim.Benim arkamda örgüt var. Siyasi yaşamımda parti büyüklerime hep saygı duydum. Kimsenin adamı olmadım. Örgütün adamıyım.Örgüt derse kapıda nöbet tut ben nöbet tutarım ”dedi.

ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYDUM
Olağanüstü kongreye kadar ilçe başkanlığı görevini yürütecek olan Hikmek Güriş kongrede aday olmayacak. Eski İlçe Başkanı Mehmet Eriş ve Güriş, günlerdir aday noktasında delegelerle görüşme gerçekleştirdikten sonra eski ilçe yöneticisi emekli polis memuru Halik Kır’ı destekleme kararı aldı. Kır, Ege Postası aracılığıyla adaylığını açıkladı. Kır, “ Ülkemizin içinde bulunduğu durumda bize de görev düştü. Tabandan yoğun bir istek geldi talep geldi. Elimi taşın altına koydum aday oldum. Örgütü çok iyi tanıyorum. İnşallah parti adına iyi olur. Olağanüstü kongre için imza toplandı. Demokratik bir hak ama seçim sonrası olsa daha iyi olurdu. Genel Başkanının dediği gibi şucu bucu değil birleştirici siyaset yapmak istiyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden siyaset yapacağımızdan dolayı aday oldum”dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.