Dolar 32,3447
%-0.04
Euro 34,8301
%0.11
Altın 2.384,510
%-0.51
Bist-100 10.222,00
%0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Kocaoğlu beceriksizlikte ezber bozuyor”

“Kocaoğlu beceriksizlikte ezber bozuyor”

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi 29.04.2014 Pazar gününden itibaren uygulamaya başlayacağını açıkladığı kent içi yeni toplu ulaşım sisteminin bastan sona sonuçları düşünülmeden, gelişigüzel, plansız ve başarı getirmeyecek bir Aziz Kocaoğlu klasiği olduğunu belirtti.

  • Ege Postası
  • 26.06.2014 - 12:37
İZMİR - İzmir’de her gün 1 milyon 500 bin kişinin kullandığı şehir içi otobüslerinin güzergahlarının bir anda değiştirilecek olması ve toplu taşıma sisteminde çok ani ve hızlı bir değişiklik yapılmasının kesinlikle yanlış olduğunu belirten Doğan, “İzmirli hemşerilerimize yeteri kadar duyurulmadığı gibi herhangi bir anket ve kamuoyu araştırması yapılmamıştır. “ dedi.

Bilal Doğan şöyle devam etti; “Eshot, İzulaş ve İzdeniz çalışanlarının bütün özenli ve cansiparane çalışmalarına rağmen Sayın Kocaoğlu ve üst düzey bürokratlarının plansız, kenti bilmeyen ve hesapsız uygulamalarının İzmirlileri mağdur edeceğinden inanın haberleri bile yok.

Sayın Kocaoğlu gibi birlikte çalıştığı üst düzey çalışma arkadaşlarında da “ben yaptım oldu” mantığı işliyor. Hiçbir araştırmaya, istişareye ve uzman görüşüne başvurulmadan hayata geçirilmeye çalışılan bu uygulamaya İzmirli hemşehrilerimiz adına karşı çıkıyoruz.
Aziz Kocaoğlu bu uygulama ile kendi ifadesiyle ezber bozmuştur. Fakat bunu becereksizliğiyle gerçekleştirmiştir.”

 “Raylı sistemler bu yükü kaldıramaz”
Kentin merkezine uzun hatlar yerine kısa aktarmalı hatlarla ulaşımın sağlanacağı bu yöntemin başarısız olacağını belirten Bilal Doğan, “İzmirli hemşehrilerimiz eskiden bir araç ile gittikleri yere şimdi en az iki veya üç araç ile gidecekler. Bu da zaman ve insan gücü kaybına neden olacaktır. Ayrıca aktarmanın asıl ağırlığını taşıyacak olan banliyö ve metronun sistemlerinin kapasitesi de bu yoğunluğu kaldırmayacaktır. Yoğunluklar oluşacak, yığılmalar olacaktır. Sayın Kocaoğlu binek otomobiller için trafiği rahatlatacağım derken, binek otomobili olmayan veya kullanmayan vatandaşlarımızı da düşünmek zorundadır. Kendisi klimalı makam aracı ile gezerken vatandaşlarımız sıkış tepiş seyahat etmek için uzun süre duraklarda beklemektedir.” dedi.

“490 bin engelli vatandaşın ulaşım hakkını hiçe saymaktır”
İzmir’deki engelli vatandaşların da yeni sistemle sorunlarının artacağına dikkat çeken Bilal Doğan, “Henüz vapur ve otobüsler yüzde yüz engelsiz değilken, İzban ve Metro engelli açısından tam anlamıyla erişilebilir değilken bu uygulamaya geçmek İzmir’de yaşayan 490 bin engelli vatandaşımızın ulaşım sorununun daha da artmasına sebep olacaktır. Şu durumda böyle bir uygulamaya gitmek tamamen engelli vatandaşlarımızın ulaşım haklarını hiçe saymaktır” dedi.

“Deniz ulaşımı ile konforlu bir seyahat sağlanmalı”
Aziz Kocaoğlu’na ulaşımla ilgili önerilerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Doğan, “Eğer Sayın Kocaoğlu İzmir trafiğini rahatlatmak istiyorsa, 11 yıldır yapamadığını biz kendisine bir kez daha hatırlatalım. Öncelikle İzmirli hemşehrilerimizi, İzmir’in tüm kıyılarına deniz ulaşımını kullanarak taşımalı ve konforlu bir ulaşımın yolunu açmalıdır. Deniz ulaşımına gereken önem ve İzdeniz’in deneyimli kadrolarına kulak verilmelidir” dedi.

Otoparkların önemine dikkat çeken Doğan, “Kentte çok acil olarak yeraltı ve yerüstü otoparkları yapılmalıdır. Kentin yoğun nüfus ve iş merkezlerinin bulunduğu yerlere ivedi olarak otoparklar yapılmalıdır. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde ise üst ve altgeçitler yapılmalıdır. Alternatif yollar geliştirilerek mevcut yolların rahatlatılması gerekmektedir.
Sonuç olarak Sayın Kocaoğlu bu uygulamaya geçmeden önce sivil toplum kuruluşlarına, uzmanlara, sendikalara, kısacası tüm İzmirli vatandaşlarımıza kesinlikle danışmalı ve hatta bize göre bu uygulamadan vazgeçmelidir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.