Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.494,490
%1.15
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli ve Konak'ta kongre sancısı

Çiğli ve Konak'ta kongre sancısı

CHP’de yönetimdeki istifalar nedeniyle düşen Çiğli ve Konak’ta kongre tarihinin netleşmesinde sonra gözler ilçelerde aday olacak isimlere çevrildi. İlçe Başkanlığı için her iki ilçede büyük bir rekabet yaşanıyor.

  • Ege Postası
  • 25.06.2014 - 13:56
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ- Yerel seçim sonrası CHP’de istifalarla düşen Çiğli ve Konak’ta MYK kararı gereği kayyum atanırken Çiğli, ilçe kongresini 6 Temmuz’da, Konak ise 13 Temmuz’da yapma kararı almıştı. CHP’de süreci geçici olarak yürüten 5’er kişilik komisyon kongre için gerekli çalışmaları başlattı. Ve her iki ilçede partiyi seçime götürecek.  Seçime gidecek İlçelerden Çiğli’de tam anlamı ile aday patlaması yaşanırken özellikle Belediye Başkanı Hasan Arslan ile eski ilçe Başkanı Ali Rıza Koçer arasında rekabet yaşanıyor. Belediye Başkanı Hasan Arslan CHP Grup sözcüsü Hüseyin Gündüz’ü aday çıkarma kararı alırken,  Eski İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer ise Selim Utku Gümrükçü’yü destekleme kararı alırken eski Belediye Başkanı Metin Solak Avukat Mesut Turhan’ı destekleme kararı aldı.

GÜNDÜZ’E İL YÖNETİCİSİ AKGÜL’DEN VETO!
Çiğli’de her iki ismin adaylığı için parti içinde tepkiler yükselmeye başladı. CHP Grup sözcüsü Hüseyin Gündüz’ün aday olmasına Gündüz’ün meclis üyesi olması nedeni ile örgütte birçok ismin karşı çıktı en büyük tepki ise, İl yöneticisi Şirin Akgül’ün tepki geldi. Akgül,” İlçe Başkanlığına aday olan arkadaşımız Hem meclis üyesi, hem grup başkan vekili hem de şuan bulunduğun konum olan Belediye Başkanının asttı iken, belediye başkanının üstü olacaksın.  Böyle bir durum parti içerimizde kabullenemez. Hüseyin Gündüz’ün ilçe başkanlığına aday olarak çıkması parti içerisinde demokrasi anlayışına yakışmaz. Şartlar eşit olmaz. Aday olması halinde geçmişte yaşanan sıkıntılar devam edecektir. Bu konumda adaylık için çıkması etik değildir” Diyerek Gündüz’ün adaylığına sert tepki gösterdi.

ERGENEKON SANIĞI GÜMRÜKÇÜ’YE ÖRGÜTTEN TEPKİ!
Çiğli’de adaylar içinde en sert tepki Ergenekon davasından yargılanan Selim Utku Gümrükçü’ye var. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile ulusalcılar arasında yaşanan kavga Çiğli'de olağan üstü kongreye yansıyacak gibi görünüyor. Ergenekon davasından yargılanan Utku selim Gümrükçünün isminin aday olarak dolaşması CHP Örgütü tarafından tepki ile karşılandı.  CHP Çiğli’de özellikle sol ve sosyal demokrat kanat bir dönem Tuncay Özkan ile birlikte siyaset yapan ve Ergenekon davasından yargılanan Gümrükçü ismine tepki gösterdiği ileri sürüldü. Gelen tepkiler üzerine eski ile Başkanı Ali Rıza Koçer’in yakın çevresine “Selim Utku Gümrükçü ile yola devam etme kakarı aldık ama Çiğli’de Gümrükçüye karşı sert bir tavırla karşılaşırsak aday değiştirmemiz gerekebilir” dediği öğrenildi.

Böyle bir durumda ise Koçer’in Milletvekili Erdal Aksünger’e yakınlılığı ile bilinen Hüseyin Çetin’i aday çıkarabileceği iddia edildi. Koçer’in Hüseyin Çetin ile bir görüşme yaptığı ve kararını Cumartesi vereceği iddia edildi.

SOLAK’IN DESTEĞİ MESUT TURHAN’A
Öte yandan ne yapacağı merak konusu olan Çiğli Eski Belediye Başkanı Metin Solak’ın Av Mesut Turhan’ı destekleme kararı aldığı iddia edildi. Eski Başkan Solak ile birlikte İl yöneticileri Şirin Akgül’ün birlikte hareket ettiği. Niyazi Arslan’ında çıkacak tablo sonunda bu isme destek verebileceği iddia edildi.

KONAK ÜÇ PARÇA HALİNDE
Konak’ta ise seçimde aday olacak gruplar üçe bölünmüş durumda. Mustafa Kocaoğlu ve Sinan Karamustafaoğlu,başını çektiği Yalı Grubu MYK tarafından görevden alınan eski ilçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’nun yeninde aday olması için çalışama yürütürken, Şakir Başak  Mehmet Şerif Demir’in başını çektiği Kale Grubu ise yaşanan gelişmelerle birlikte delegeler ile görüşerek aday konusunda çalışmalar yapıyor. Kale grubunda kimin aday olacağı netlik kazanmış durumda değil.

HAVUZ GRUBU BELİRLEYİCİ OLACAK!
Diğer taraftan ise kongrenin kararını etkileyecek ve kendilerine havuz grubu olarak isimlendiren ve yaklaşık 300 delegenin içinde olduğu yapıda eski ilçe Başkanı Aytekin Tunus ve Konak ilçe örgütünün önde gelen isimlerinin de içinde olduğu yapı aday belirleme konusunda dikkatli çalışıyor. Grup içinde aday olacak adı öne çıkan Mehmet Öncel Nilüfer Akyüz isimlerinin öne çıkmasına rağmen, yapılacak görüşmeler sonunda farklı bir isminde çıkabileceği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.