Dolar 32,2634
%0.02
Euro 34,6852
%-0.07
Altın 2.403,070
%0.11
Bist-100 10.337,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Obama: Putin’in göreve gelmesi ile anti-Amerikancı söylem arttı

Obama: Putin’in göreve gelmesi ile anti-Amerikancı söylem arttı

ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in üçüncü dönem Kremlin’e çıkmasının ardından Moskova’da anti-Amerikancı söylemlerin arttığını, ikili ilişkilerde “pause” yaparak, bir değerlendirme yapılması...

  • Ege Postası
  • 10.08.2013 - 04:46
ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in üçüncü dönem Kremlin’e çıkmasının ardından Moskova’da anti-Amerikancı söylemlerin arttığını, ikili ilişkilerde “pause” yaparak, bir değerlendirme yapılması gerektiğini söyledi.

Ria Novosti’nin Washington’dan bildirdiğine göre, düzenlediği basın toplantısında konuşan Obama, “Başkan Putin’in iktidara gelmesinin ardından, Rusya tarafında daha fazla anti-Amerikancı söylemler görmeye başladığımızı düşünüyorum. Bunların bir kısmı Soğuk Savaş döneminin eski kalıplaşmış içeriklerini andırıyor.” eleştirisi getirdi.

Moskova’da 3-4 Eylül tarihlerinde yapılması planlanan Rusya-ABD zirvesinin iptal edilmesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Obama, CIA eski çalışanına Rusya’nın geçici siyasi sığınma hakkı verilmesinin son birkaç ay içinde ortaya çıkan farklı yaklaşımlardan sadece biri olduğunu söyledi.

ABD açısından “pause” yaparak, Rusya’nın nereye doğru gittiği ve ABD’nin çıkarlarının neler olduğunun bir kez daha değerlendirmeye ihtiyaç olduğuna değinen Obama, ilişkilerin iki ülkenin de çıkarlarına uygun şekilde ayarlanması gerektiğine dikkat çekti.

Putin’le kötü kişisel ilişki içinde oldukları yönündeki değerlendirmeleri reddeden Obama, bire bir ilişkilerini “samimi” ve “dobra” olarak tanımladı. Obama, Rusya’nın sonuçsuz rekabet yerine iki ülke halklarının çıkarına olacak çalışmalar içinde olmanın daha yararlı olacağını anlamasını umduklarını söyledi.

Obama, eşcinsel sınırlamalar nedeni ile 2014’de Soçi’de düzenlenecek Kış Olimpiyatları’nı protesto etmeyeceklerini de vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.