Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Meclis Grubu Başkanı ifade vercek

Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Meclis Grubu Başkanı ifade vercek

Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Meclis Grubu Başkanı Frank-Walter Steinmeier’in, Federal Meclis Denetleme Kurulu’na Alman ve Amerikan istihbaratı işbirliği konusunda ifade vermeye hazır olduğu belirtildi. Alman istihbarat teşkilatı BND...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 18:55
Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Meclis Grubu Başkanı Frank-Walter Steinmeier’in, Federal Meclis Denetleme Kurulu’na Alman ve Amerikan istihbaratı işbirliği konusunda ifade vermeye hazır olduğu belirtildi. Alman istihbarat teşkilatı BND ile ABD’nin Ulusal Güvelik Teşkilatı NSA’nın işbirliği yapma konusunda anlaştığı 2002 yılında Başbakanlık Dairesi Başkanı olan Steinmeier, ‘NSA dinleme skandalı’ çerçevesinde hükümetteki partililer tarafından hedef alınmıştı. SPD iç politikaları sözcüsü Michael Hartmann, Steinmeier’in her şeyi apaçık anlatmaya hazır olduğunu Mitteldeutsche Zeitung’a açıkladı. Steinmeier’in Denetleme Kurulu’na ifade vermesine herhangi bir engel olmadığını belirten Hartmann, Yeşiller Partili Hans-Christian Ströbele’nin ise Başbakan Angela Merkel’in ifade vermesi için başvuru yaptığını hatırlattı.

Steinmeier ise 11 Eylül 2001’de ABD’deki saldırıdan sonra iki ülkenin istihbarat teşkilatları arasındaki işbirliğin sıkılaştığını, ancak ABD’nin istihbaratı tarafından 2005’den sonra Almanya’yı dinlemeye almasıyla ilgisi olmadığını açıklamıştı. SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel ise NDR-Info’ya yaptığı açıklamada Steinmeier’in istihbaratların koordinasyonundan sorumlu olduğu dönem teknik imkanlara değindi. O yıllarda teknik olarak toplu dinleme imkanı olmadığına dikkat çeken Gabriel, “On yıl önce örneğin Facebook veya Google’daki milyarlarca kullanıcının bilgileri ile istihbaratların çıkarları kesişmiyordu” dedi. Hristiyan Birlik Partileri ve FDP’ye yüklenen Gabriel, hükümetteki partilerin sorumluluklarını üstlenmekten kaçındığını, bundan dolayı Steinmeier’i de kendi bulundukları bataklığa çekmeye çalıştıklarını ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.