Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FDP, iktidarı kaybederse Westerwelle AP’ye geçebilir

FDP, iktidarı kaybederse Westerwelle AP’ye geçebilir

Almanya Federal Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle’nin 22 Eylül genel seçimi sonrasında partisi Hür Demokratlar’ın (FDP) iktidarı kaybetmesi halinde, Avrupa Parlamentosu’na aday olacağı belirtildi. FDP’nin Federal Meclis’e girememesi...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 19:17
Almanya Federal Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle’nin 22 Eylül genel seçimi sonrasında partisi Hür Demokratlar’ın (FDP) iktidarı kaybetmesi halinde, Avrupa Parlamentosu’na aday olacağı belirtildi. FDP’nin Federal Meclis’e girememesi veya koalisyon ortağı Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ile hükümeti devam ettirememesi durumunda partisi, Westerwelle’ye yeni görev verecek. Parti başkanlığı ve FDP Federal Parlamento Grup Başkanlığı’nı istemeyen ve sadece milletvekili olarak da kalmaya sıcak bakmayan Westerwelle’nin Avrupa’ya yönelmesi bekleniyor.

Uluslararası tecrübeye sahip olan FDP’li siyasetçinin, partisinin 2014 Mayıs ayında yapılacak AP seçimlerinde liste başı adayı olacağı kaydediliyor. Bu durumda liberallerin AP Grup Başkanı Alexander GrafLambsdorff’un yerini Westerwelle’ye bırakması gerekiyor. Parti çevresinden edinilen bilgiye göre FDP’li politikacı Avrupa liberallerinin ortak yüzü olacak. 28 Avrupa Birliği üyesi ülkedeki liberallerin ortak adayı olacak olan Westerwelle’nin orta vadede AB Komisyonu Başkanlığı’na da aday gösterilebileceği ifade ediliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.