Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Monoray yola çıkıyor

Monoray yola çıkıyor

Temmuz ayının sonunda Gaziemir'de açılacak Yeni Fuar Alanı için çalışmalarına aralıksız devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, alternatif ulaşım güzergahları ve yeni ulaşım alternatifleri için de hazırlıklarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Gaziemir Fuar Kompleksi ile İZBAN–ESBAŞ İstasyonu Arası Monoray Projesi için ihale hazırlık çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, gerekli bürokratik izinlerin alınmasının ardından Türkiye'de ilk olacak projenin altına imza atacak.

  • Ege Postası
  • 24.04.2014 - 16:38
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Gaziemir Fuar Kompleksi ile İZBAN – ESBAŞ İstasyonu Arası Monoray Projesi için ihale hazırlık çalışmalarına başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk olacak bir projenin altına imza atmaya hazırlanıyor. Uzun süredir merakla beklenen ve Türkiye’de türünün ilk örneği olacak proje için hattın yapımı ile ilgili ihale hazırlıklarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, çalışmaların tamamlanması ve gerekli onayların alınmasından sonra bu yıl içinde yapım ihalesi ile ilgili resmi gazeteye ilan başvurusunda bulunarak süreci resmen başlatacak.
 
 BELEDİYE İHALE HAZIRLIKLARINA BAŞLADI
Gaziemir’de yer alan Yeni Fuar Alanı için 400 milyon TL’lik rekor yatırımla dev tesisin yapım çalışmalarında yolu yarılayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni fuar merkezine ulaşımın kolaylaştırılması için de hazırlıklarını sürdürüyor. Hem İZBAN’a, hem de Üçkuyular Metrosu’na  entegre, fuar alanına ulaşım sağlayacak 2 kilometrelik monoray sistemi üzerinde çalışan Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki aylarda yapım ihalesine çıkarak teklifleri alması bekleniyor. Merakla beklenen projenin 2014 yılında start alması beklenirken, yaklaşık 2 sene içerisinde tamamlanacağı öğrenildi.
 


METRO VE İZBAN İLE BÜTÜNLEŞECEK
Uçanyol benzeri bir biçimde yükseltilmiş kolonlara yerleştirilecek kirişler üzerinde çalışacak monoray sistemi, İZBAN’ın ESBAŞ istasyonundan başlayacak ve Akçay Caddesi’ni keserek çevreyolu-Gaziemir Kavşağı-çevreyolu paralelinden devam ederek yeni fuar alanına ulaşacak. Gidiş- dönüş tek hat olarak planlanan monoray sistemi, 2 kilometrelik güzergahta İZBAN ve yeni fuar alanı arasında kesintisiz ulaşım sağlayarak yolcu taşıyacak. Yeni fuar kompleksine gelmek isteyen yolcular, metro ve İZBAN ile ESBAŞ istasyonuna geldikten sonra modern ve konforlu monoray  sistemi ile taşınacak. Ziyaretçiler, fuar dönüşünde de yine aynı sistemi kullanabilecek.
 
KARAYOLLARI’NDAN ONAY BEKLENİYOR
Dünyanın gelişmiş kentlerinde örnekleri görülen monoray, Türkiye’de ilk kez İzmir’de kurulmuş olacak. Saatte 45 bin yolcu taşıma kapasitesine kadar ulaşabilen monoray sisteminin belirlenen güzergah üzerinde yapılabilmesi için Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden gelecek izinleri bekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bürokratik işlemlerin ve onay sürecinin tamamlanmasının arıdan resmi gazeteye ihale ilanı başvurusunda bulunarak, yapım ihalesine çıkacak. Gerçekleştirilecek olan ihaleye daha önceden benzer sistemi inşa eden birçok uluslar arası firmanın katılımı beklenirken, projenin yaklaşık maliyetinin ise yakın süreçte duyurulacağı öğrenildi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.