Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhuriyet kadınlarından soykırım açıklaması

Cumhuriyet kadınlarından soykırım açıklaması

İzmir’de Cumhuriyet Kadınları Derneği öncülüğünde toplanan bir grup, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıp basın açıklaması yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ermenilerle ilgili taziye mesajı yayınlamasına tepki gösteren Derneğin Genel Başkanı Canan Arıtman, “Sözde Ermeni soykırımı yalanlarına karşı seferberlik ilan ettik. Asrın iftirasıyla kimse Türk milletine, çocuklarımıza 'soykırımcı' diyemez” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.04.2014 - 09:29
İZMİR- Alsancak Semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde, bugün saat 16.00’da Cumhuriyet Kadınları Derneği öncülüğünde yaklaşık 200 kişilik grup toplandı. Aralarında çeşitli sivil toplum kuruluşları ve sendika üyelerinin de bulunduğu grup sık sık, 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' ve 'Cumhuriyet kadınları görev başında' diye slogan attı. Daha sonra grup Gündoğdu Meydanı’na yürüdü, burada grup adına Derneğin Genel Başkanı Canan Arıtman basın açıklaması yaptı.

Başbakan Erdoğan’ın Ermenilerle ilgili taziye mesajı yayınlamasına tepki gösteren Arıtman, “Biz Cumhuriyet kadınlarının kurduğu barikatları emperyalizm ve onun yerli uşakları asla yıkamayacaktır. Sözde Ermeni soykırımı yalanlarına karşı seferberlik ilan ettik. Asrın iftirasıyla kimse Türk milletine, çocuklarımıza 'Soykırımcı' diyemez. Türk milleti asırlar boyunca pek çok halka, kavime, millete hükmetti, düşmanlarını dize getirdi. Ama kimseye soykırım uygulamadı. Bu nedenle hiç kimse Türk milletini en ağır insanlık suçuyla suçlayamaz. Milletin seçeceği Cumhurbaşkanı’nın da Ermeniler’den özür dileyenleri destekleyen değil, tüm dünyaya 'Türk milletinden özür dileyin' diyecek, bir yurtsever olması için taraf olacağımızı, mücadele edeceğimizi beyan ediyoruz” dedi.

KAHRAMANIN TORUNU TÜFEKLE KATILDI

Kurtuluş ve Çanakkale savaşlarına katılıp Kuva-yi Milliye’de önemli başarılara imza atan Hasan Ali Çukur’un torunu Gülay Çukuroğlu da basın açıklamasına, mizansen olsun diye omuzuna astığı tüfek ve dedesinin fotoğrafıyla katıldı. Basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen grup, buradaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktıktan sonra dağıldı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.