Dolar 32,5289
%0.13
Euro 34,9441
%-0.08
Altın 2.438,860
%0.11
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kordon krizi tam gaz!

Kordon krizi tam gaz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin prestij projesi olarak hayata geçirdiği Kıyı Tasarım Projesi’nde yaşanan kriz dinmek bilmiyor. Projenin Pasaport etabında işi üstlenen yüklenici firmanın üretim hataları ve ortaya çıkan kötü işçilik sebebiyle tadilat işlemleri halen bitirilemezken, Kordon kıyıları ise “Yamalı bohçaya” döndü.

  • Ege Postası
  • 24.04.2014 - 16:07
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Son dönemlerde kentte başlıca tartışma konusu olan ve birçok kesimden körfez kıyılarının beton yığınına döndüğü yönünde eleştiriler alan Kıyı Tasarım Projesi’nde kriz artarak devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Ortaya çıkan manzara bu kente yakışmıyor. İşçilik gerçekten çok kötü. Projeyi bu hali ile kabul etmeyeceğiz” dediği projenin ilk etabı olan Cumhuriyet Meydanı-Konak arasındaki bölgede tadilat üstüne tadilat devam ederken, yaşanan gelişmeler sonrasında işi üstlenen yüklenici firma ile Büyükşehir Belediyesi arasında ipler de kopma noktasına geldi.
 
 BELEDİYE PROJEYİ KABUL ETMİYOR
Kentin kıyı ile olan bağını güçlendirmek amacı ile başlatılan ve etap etap ilerleyen Kıyı Tasarım Projesi’nin ilk etabı olan Pasaport’a eleştiri üstüne eleştiri yağmaya devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı-Konak Pier arasında kalan bölümde çalışmaları tamamlayan ancak iş teslim aşamasına getirilmesine rağmen, yapılan işin yetersiz bulunması ve projenin şartnameye uygun yerine getirilmediği gerekçesi ile belediye tarafından veto edilen yüklenici firma, tadilat üstüne tadilat yapıyor. Çalışmaları yerinde inceleyen belediye yönetiminin mevcut hali itibariyle eksik ve hatalı olduğunu gerekçe gösterdiği, imalat hataları ve kötü işçilik yapıldığı gibi gerekçelerle de firmaya ek süre verdiği ve henüz resmi olarak iş teslimi yapılmayan ilk etap çalışmalarındaki kriz giderek artıyor.
 


TADİLAT VE İYİLEŞTİRME İÇİN EK SÜRE VERİLDİ
2 milyon 138 bin TL’lik ihale bedeli ile yapım işini üstlenen yüklenici firma Gür-Al İnşaat’ın ihale şartnamesi gereği üç ayda tamamlaması gereken çalışmaların halen devam ettiği gözlenirken, Kordon üzerinde yer yer tadilat işlemleri uygulanmaya da devam ediyor. Kötü malzeme kalitesi, yetersiz işçilik, betonlaşmanın fazla olması, zemin kaplamalarının kötü olması, kaldırımlarda yer yer çatlakların oluşması gibi gerekçelerle belediye tarafından kabul görmeyen proje için, geçtiğimiz hafta içerisinde firmaya projeyi şartnameye uygun hale getirmesi ve iyileştirme yapması için ek süre verilmişti. Aradan geçen süre zarfında Kordon’da henüz gözle görülür bir gelişme olmaması dikkat çekerken, tadilat işlemleri ise aralıksız devam ediyor.
 
ELEŞTİRİLERİN ODAK NOKTASI OLDU
Diğer yandan başta muhalefet olmak üzere, meslek odaları, esnaf ve vatandaşlar tarafından yoğun şekilde eleştirilen Kıyı Tasarım Projesi 1’inci etap çalışmalarında, belediye projenin şartnameye aykırı yapıldığını gerekçe göstererek işi teslim almadığı takdirde, yüklenici firmanın sözleşmesini fesih ederek Kamu İhale Kurumu’na başvuruda bulunma ve ihalelerden yasaklanmasını talep etme hakkı bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.