Dolar 32,4120
%-0.03
Euro 34,7957
%-0.02
Altın 2.432,960
%-0.09
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes Belediyesi'nin CV bankası iş buluyor

Menderes Belediyesi'nin CV bankası iş buluyor

Menderes Belediyesi tarafından işsizliğe çözüm olmak amacıyla başlatılan CV Bankası uygulaması ile istihdama yönelik çalışmalar sürüyor. Uygulama ile bir çok işsiz vatandaş iş sahibi oluyor.

  • Ege Postası
  • 07.08.2015 - 09:41
Menderes Belediyesi tarafından başlatılan CV Bankası uygulaması tüm hızıyla devam ediyor. Menderes Belediyesi, ilçede işsizliğin önüne geçmek amacıyla iş dünyasının önemli kuruluşları ile ortak çalışmalara başladı. Uygulama kapsamında belediyeye iş başvurusunda bulunan vatandaşların özgeçmişleri CV Bankası’na işleniyor ve firmalara yönlendiriliyor. İzmir genelindeki firmalar ile belediye arasındaki görüşmelerin ardından CV Bankası’ndan işin uygunluğuna yönelik adaylar belirlenip, şirket yetkilileri ile bir araya getiriliyor.
 
Birebir görüşme
 
İlk görüşmelerin tamamı Menderes Belediyesi’nde gerçekleşiyor. İşveren ile Cv Bankası’na kayıtlı kişi arasında bire bir görüşmelerin sağlandığı uygulama kapsamında uygun görünen pozisyonlara en kısa sürede işçi alımı gerçekleşiyor.
 
756 kişiye iş
 
Menderes Belediyesi tarafından geçen yıl başlatılan uygulama kapsamında 5 bin kişi CV Bankası’na başvuruda bulundu. İzmir genelinde faaliyet gösteren 10 firma ile Menderes Belediyesi arasında protokol gerçekleştirildi. Protokol dahilinde belediye tarafından iş görüşmelerine çağrılan vatandaşlar arasından 756 kişiye iş imkanı sağlandı.
 
Çalışmalarımız sürecek
 
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, uygulamanın devamlı olduğunu belirterek, “ Şu an sistemimize kayıtlı 5 bine yakın vatandaşımız bulunuyor. Firmalar ile yaptığımız görüşmeler ile işin uygunluğuna göre bu işsiz vatandaşlarımıza iş imkanı sağlıyoruz. Şimdiye kadar 756 kişiye çare olan uygulamamız devam edecek. İzmir genelinde işçi ihtiyacı olan tüm firmalar Menderes Belediyesi’ne başvurabilir. Biz de CV Bankamız’da kayıtlı vatandaşlarımız ile firmalarımız arasında köprü olarak işsizlik sorununa çare olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.