Dolar 32,4568
%0.11
Euro 34,7455
%-0.16
Altın 2.423,040
%-0.49
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla Bağbozumu Şenliği tanıtıldı

Urla Bağbozumu Şenliği tanıtıldı

İZMİR'in Urla İlçesi'nde her yıl ağustos ayında düzenlenen Urla Uluslararası Geleneksel Bağbozumu Şenliği'nin basın toplantısı üzüm bağları manzarası eşliğinde Urlice Şarap ve Bağ Evi'nde gerçekleşti.

  • Ege Postası
  • 06.08.2015 - 17:28
İZMİR - Bu yıl ilk kez uluslararası boyutta 14-15-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan bağbozumu şenliğinin basın tanıtımı Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar önderliğinde Ali Rıza Mete Yelken Kulübü Başkanı Gürbüz Arıkan, Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç, Türkiye Aşçılar Birliği Milli Takım Direktörü Emrah Köksal Sezgin, Urlice Şarap ve Bağ Evi işletmecisi Bilge Bengisu Öğünlü, IGOR 2015 Optimist Yarışları Koordinatörü Levent Hasegeli ve Şenliğin Sosyal Medya Sorumlusu Dilek Yetkiner tarafından yapıldı. Üreticilerin üzüm ve incir başta olmak üzere kendi yetiştirdikleri tüm ürünlerinin yer alacağı stantların yanı sıra yemek yarışmaları, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve ünlü şeflerin atölye çalışmaları, yelken yarışları, çocuk etkinlikleri, halk dansları gösterileri, paneller, şiir dinletisi, briç turnuvası ve konserler ile renklenecek şenlik Urlalılara ve çevre illerden gelen katılımcılara karnaval tadında bağbozumu yaşatacak.

"KÖKLERİMİZİ YENİDEN YEŞERTECEĞİZ"

Bağbozumu Şenliği'nin üç günlük programıyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Bu şenliklerdeki amacımız Urla'nın sahip olduğu değerleri anlatabilmek. Bağbozumu şenliği her sene yapılıyordu ama bu sene uluslararası bir şenlik olacak. Urla mübadele yeridir. Neredeyse her evde mübadele ile ilgili bir hikaye vardır. Bağbozumu şenliğimiz sayesinde Urla'nın gastronomi çeşitliliğini gözler önüne sermek istiyoruz. Kökümüzde bağcılık var. Biz de köklerimizi yeniden yeşertmek istiyoruz. Aynı zaman da kırsal kalkınmayı da sağlamaya çalışıyoruz" dedi. 

Kıyı kenti olan Urla'da su sporlarının önemine değinen Uyar, "Kendi özümüze döneceğimiz dolu dolu üç gün bizleri bekliyor. Yapılacak şenlikte, Enginar Festivali'nden bir adım önde olacağız. Çünkü bağbozumu şenliği daha kapsamlı olacak. Geçmişten aldıklarımızı geleceğe doğru şekilde aktarmamız gerek. Çok fazla değerimiz var ve bu değerler bizler için çok önemli. Şenlikte, kültürel değerlerimiz de, sanat da yemek de var" dedi.

YARIMADA BAŞKANLARI KAZAN BAŞINA

Şenlikte Unesco Kültür Mirası Geleneksel Tören Keşkeği hazırlayacaklarını belirten Uyar; “Yarımada'nın 5 ilçe belediye başkanları kendi kazanları ile gelecekler ve kendi yöresel mirasımız keşkeği birlikte karıştıracağız. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu zamanlarda hep birlikte birlik ve beraberlik mesajı vereceğizö diye konuştu.

BAĞCILIK MERKEZİ URLA 

5 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Urla'nın çok özel bir bölge olduğunu belirten Urlice Şarap ve Bağ Evi işletmecisi Bilge Bengisu Öğünlü, Urla'nın almış olduğu rüzgarla, toprak yapısıyla ve insan faktörüyle diğer beldelerden farklı bir yer olduğunun altını çizdi. Urlice Şarap ve Bağ evi ve aynı zamanda Doğal Sofra Urla gönüllü temsilcisi olan Bengisu, Urla'nın bağcılık merkezi olarak kendini kanıtladığını dile getirerek, tarımın, bağcılığın ve geleneksel değerlerin unutulmaması için çaba gösterdiklerini söyledi.

Çiftçilerin bu şenliği yıllardır bayram havasında kutladığını belirten Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç da "Şenlikte ürün yarışmaları olacak, ürünler sergilenecek. Çiftçilerimizin ürünlerinin mutlaka bir değere sahip olması lazım. Bu yüzden ödüllendirmelerimiz olacak" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.