Dolar 32,2299
%-0.04
Euro 34,7694
%-0.09
Altın 2.458,400
%1.07
Bist-100 10.353,00
%0.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mantar toplarken kaybolan kadın 22 saat sonra bulundu

Mantar toplarken kaybolan kadın 22 saat sonra bulundu

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi Gölbaşı Köyü'nde mantar toplarken kaybolan 70 yaşındaki Huriye Muslu, 22 saat sonra sağ olarak bulundu. Huriye Muslu, yönünü kaybettiğini ve geceyi ormanda bir kuytuda geçirdiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 02.01.2013 - 13:04
MUĞLA-  Gölbaşı Köyü'nde yaşayan 75 yaşındaki Şerafettin Muslu ile eşi Huriye Muslu, dün saat 11.00 sıralarında, mantar toplamak için Kocabel Mevkii Sıtmaderesi'ne gitti. Yaklaşık 150 metre yüksekliğe çıkan çift, farklı yönlere doğru mantar toplamaya başladı. Ancak çift, sık sık gittikleri bölgede bir süre sonra birbirini kaybetti. Uzun bir süre eşini arayan ve ulaşamayan Şerafettin Muslu, geri dönmüş olabileceği ihtimali üzerine eve döndü. Eşini evde bulamayan Şerafettin Muslu, durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi.

GECE 03.00'E KADAR ARADILAR'

Güvenlik güçleri ve köylüler dağda arama çalışması başlattı. Gece saat 03.00'e kadar yürütülen çalışmalardan bir sonuç alınamadı. Bu sabah saat 07.30'da Ortaca Emniyet Müdürlüğü'nden 30 kişilik ekip ve köylülerle yeniden arama çalışmalarına başlandı. Dörder kişiden oluşan 20 grup, eşiyle son görüldüğü noktadan itibaren farklı bölgelerde arama yaptı. Saat 09.00 sıralarında kızı Nuriye Akdemir'in de aralarında bulunduğu grup, yaşlı kadını bir oyukta bitkin halde buldu. Huriye Muslu kızı, eşi ve aramaya katılanlar tarafından eski maden yolundan giden traktöre ulaştırıldı. Muslu daha sonra da sağlık kontrülü için Ortaca Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

'AYAĞIMI İNCİTTİM, OTURDUM'

Huriye Muslu, "Ayağımı incittim biraz dinleneyim diye oturdum. Ondan sonra ayağa kalkamadım. Vakit iyice ilerleyince korkmaya başladım. Yönümü kaybetmiştim. Hava da kararınca bir kuytuya çekildim. Yanımda naylon vardı onu sardım. Sabahı zor ettim. Gece ormanda çok ses duydum ama yaban hayvanıdır diye sesimi çıkartmadım. Allaha şükür sağ salim beni buldular. Yürüyecek halim kalmamıştı" dedi.

Kaybolan kadının eşi Şerafettin Muslu da, "Allah şükürler olsun ki eşim sağ salim bulundu. Gece saat 03.00'e kadar arayıp bulamamıştık. Arama çalışmalarına katılan başta emniyet müdürlüğü olmak üzere herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı, Huriye Muslu'nun sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. (Dha)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.