Dolar 32,1948
%-0.15
Euro 34,7175
%-0.24
Altın 2.451,530
%0.78
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mantar toplamaya giden kadından haber alınamadı

Mantar toplamaya giden kadından haber alınamadı

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, mantar toplamak için dağa giden 70 yaşındaki Huriye Muslu'dan haber alınamayınca arama kurtarma çalışması başlatıldı.

  • Ege Postası
  • 02.01.2013 - 11:11
MUĞLA-  Ortaca İlçesi'ne bağlı Gölbaşı Köyü'nde yaşayan Şerafettin Muslu (75) ile Huriye Muslu (70) çifti, dün saat 11.00 sıralarında, mantar toplamak için Kocabel Mevkii Sıtmaderesi'ne gitti. Yaklaşık 150 metre yükseklikteki dağa çıkan, ancak farklı yöne giden çift, sık sık gittikleri bölgede bir süre sonra birbirini kaybetti. Uzun bir süre eşini arayan ve kendisine ulaşamayan Şerafettin Muslu, eşinin geri dönmüş olabileceği ihtimali üzerine evine gitti. Eve dönmediğini gördüğü eşinin geçen zamana rağmen gelmemesi üzerine Şerafettin Muslu durumu, polis ve sağlık ekiplerine bildirip, yardım istedi. Güvenlik güçleri, köylüler ile dağda arama çalışması başlattı. Geçen zamana rağmen Huriye Muslu'ya ulaşılamazken, bölgede arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Kaybolan kadının eşi Şerafettin Muslu, "Bugün mantar aramak için eşimle beraber evden çıktık. Bölgeyi çok iyi biliyoruz. Eşim buraları benden daha iyi biliyor. Her yıl buraya aynı mevsimde mantar aramak için geliriz. Farklı noktalarda mantar arıyorduk. Ben eşimden biraz önden çıkıyordum. Her zaman arkamdan gelirdi. Ama bugün öyle olmadı. Havanın kararması ile korkmaya başladım ve durumu emniyete ve jandarmaya bildirdim. Şuan için daha arıyoruz. Eşim buralara çoğu zaman yalnız gelerek mantar arardı. Nasıl kayboldu anlamadım. Başına bir şey gelmesinden korkuyorum" dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı, "Durumu AKUT'a da bildirdik. Havanın karanlık olması ve bölgenin sık makilik ve orman olması dolayısı ile sabah gelerek arama kurtarma çalışmalarına başlayacakların belirttiler. Bu sırada bizim ekiplerimiz ile köylüler arama çalışmaları yapmakta" diye konuştu. (dha)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.