Dolar 32,2038
%0.01
Euro 34,9958
%-0.03
Altın 2.513,550
%0.51
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Anadolu aslanı' müzeyi koruyacak

'Anadolu aslanı' müzeyi koruyacak

BALIKESİR Kuvayi Milliye Müzesi Müdürlüğü, müzenin güvenliği arttırmak için 2 bin liraya 'Anadolu Aslanı' olarak bilinen Malaklı cinsi bekçi köpeği satın aldı. Demirbaşa kaydedilen 'Mızrak' adı verilen köpeğin, eğitiminin ardından müze bahçesinde tutulacağı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 01.01.2013 - 13:57
BALIKESİR-  Turizm ve Kültür Bakanlığı'nın son dönemde müze ve ören yerlerinin güvenliğini sağlama konusunda Aksaray Malaklı'sından yararlandığını belirten Müze Müdürvekili Aytekin Yılmaz, "Bakanlığımız bize de bir talebimiz olup olmadığını sordu. Biz de köpek istedik. Ödeneği geldi. Aksaray'a gidip, 2 bin liraya Malaklı cinsi Mızrak'ı alıp geldik. Balıkesir'de büyümesi ve eğitilmesinin daha iyi olacağını söylediler. Mızrak'a müzede bakıp, onu eğiteceğiz. Eğitimi konusundaki Balıkesir'deki veteriner arkadaşlardan ve Aksaray'daki dernekten de destek alacağız. Mızrak için bir kulübe yapacağız. Mızrak'ın mesaisi 17.00'den sonra başlayacak. Müzeyi koruyacak. Kötü niyetli kişiler için de caydırıcı olacağını düşünüyoruz" dedi.

Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde Malaklı cinsi köpekler için "Anadolu'da bir aslan gördüm" diye yazdığını anımsatan Yılmaz, "Mızrak şu an çok küçük ama büyüyünce bir aslan gibi olacak" diye konuştu.

Balıkesir'de Kurtuluş Savaşı'na ait silah ve giyeceklerin yeraldığı müzede ayrıca ildeki çeşitli antik kentlerden çıkarılan eserler sergileniyor. Müzede iki özel güvenlik görevlisi ile dört bekçi görev yapıyor. (dha)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.