Dolar 32,2371
%-0.02
Euro 34,7848
%-0.05
Altın 2.452,960
%0.84
Bist-100 10.310,00
%0.4

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eşi evi terkedince, çam ağacında intihara kalkıştı

Eşi evi terkedince, çam ağacında intihara kalkıştı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, eşi 20 yaşındaki H.K.'nın 2 yaşındaki kızları N.K. ile birlikte evi terk etmesi üzerine bunalıma giren 26 yaşındaki Erkan Kısır, 18 metre boyundaki çam ağacına çıkarak intihara kalkıştı. Ağacın dalına bağladığı ipi boynuna geçirerek sığınma evindeki eşinin getirilmesini isteyen Erkan Kısır, 3 saat boyunca ağaçtan inmeye ikna edilemedi. Eşi H.K.'nın olay yerine gelip kendisine seslenmesinin ardından çam ağacından güçlükle inen Erkan Kısır, barışma talebine bir kez daha olumsuz yanıt aldı.

  • Ege Postası
  • 02.01.2013 - 12:46
FETHİYE-  Olay Fethiye'ye bağlı Gökben Köyü'nde dün saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Yılbaşını, maddi sıkıntılar nedeniyle 3 ay önce evi terk edip Fethiye Kadın Sığınma Evi'ne yerleşen eşi H. ve çocuğu N.'den ayrı geçiren Erkan Kısır, bunalıma girdi. Evinin yakınında bulunan çam ağacının tepesine tırmanan Erkan Kısır, ağacın dalına bağladığı ipi boynuna geçirerek eşinin olay yerine getirilmesini istedi. İlik kanseri olan babası Ercan Kısır ile annesi Günay Kısır'ın ikna edemediği Erkan Kısır için jandarma, itfaiye ve 112 acil servis ekiplerinden yardım istendi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, Erkan Kısır'ın düşme ihtimaline karşı köylülerin yardımıyla çam ağacının altına branda gerdi. 112 Acil Servis ekipleri ise "Eşim gelmeden ağaçtan inmem" diye bağıran Erkan Kısır'ın soğuktan etkilenmemesi için kol ve bacaklarını hareket ettirmesi istedi. Erkan Kısır, jandarmanın ağaçtan indikten sonra eşiyle görüştürüleceği sözüne rağmen, ağaçtan inmedi.

Erkan Kısır'ın ağaca çıkmasının üzerinden 2,5 saat geçmesine rağmen inmeye ikna edilememesi üzerine olay yerine Fethiye Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı geldi. Kısır'la sohbete başlayan Akıncı, Kısır'a neden ağaca çıktığını sordu.

"EVİMİN PENCERELERİNDE CAM YOK DİYE TERK ETTİ"

90 gündür çocuğunu göremediğini belirten Erkan Kısır'ın, "Eşim gelsin sorun. Ona tek bir tokat vurmuş muyu? Evimin pencerelerinde cam yok diye beni terk etti. İmkanım yok, ne yapayım. Evimi kaçak yapı diye şikayet ettiler. Çocuğuma hasret kaldım. 90 gün oldu. Eşim gelsin, ona tek bir şey soracağım. Sonra istediğinizi yaparım" dedi.

AĞAÇTA ISINMA HAREKETLERİ YAPTI

Erkan Kısır'ın sözleri üzerine jandarma ekiplerine talimat veren Binbaşı Faruk Akıncı, H.K.'nın olay yerine getirilmesini istedi. Akıncı, hava sıcaklığının 5 dereceye düştüğü bu anlarda kol ve bacaklarının uyuşmaması için Erkan Kısır'a talimatla, ağacın tepesinde ısınma hareketleri yaptırdı.

EŞİNİN SESİNİ DUYUNCA AĞAÇTAN İNDİ


3 saatin sonunda jandarma aracıyla köye gelen H.K., eşine seslenerek ağaçtan inmesini istedi. Eşinin kendisine seslendiğini duyan Erkan Kısır, ağaçtan inmeye karar verdi.

Ağır hareketlerle çıktığı çamın tepesinden inen Kısır, Binbaşı Faruk Akıncı ile birlikte eşiyle görüşmek üzere evine gitti.

BİR KEZ DAHA YIKILDI

H.K. ise eşiyle görüşmek için eve gelmek istemedi. Bunun üzerine jandarma ekipleri Erkan Kısır'ı, eşinin bulunduğu ekip aracına götürdü. Erkan Kısır, 10 dakika görüştüğü eşinin barışma teklifini kabul etmemesi üzerine bir kez daha yıkıldı. Görüşmenin ardından H.K., jandarma aracıyla olay yerinden ayrılırken, Erkan Kısır da psikolog eşliğinde Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

İlik kanseri tedavisi gördüğünü belirten Erkan Kısır'ın babası Ercan Kısır, "Maddi sıkıntılar oğlumu bunalıma soktu. Bir ev yaptı. Şikayet ettiler. Eşi de evi terk edince çam ağacının başına çıktı. 3 saat boyunca indiremedik" diye konuştu.

Annesi Günay Kısır da çaresiz kaldıklarını belirtip, gelininin eve dönmesini istedi.

"ÇAMIN TEPESİNDEN İNDİREMEDİK"

Yaşananları anlatan Gökben Köyü Muhtarı Mehmet Ali Güzel ise, "Kendisini terk eden eşi ve çocuğunu geri getirmek için böyle bir yöntem denemiş. Saatlerce dil döktük, çamın tepesinden indiremedik. Maddi sıkıntıları vardı. Üstüne bir de evi şikayet konusu olunca sonuç bu oldu. Son çare jandarmaya haber verdik" dedi.

Olay yerinde toplanan köy sakinleri Erkan Kısır'ı iyi tanıdıklarını belirterek, "Zor durumda kalmasa böyle bir şey yapmazdı. Çamın tepesine çıkmış inmedi. Boynuna da ip dolamış. Tek isteği eşinin geri gelmesi" dediler.

Hastanedeki tedavisinin ardından intihar girişiminde bulunan Erkan Kısır'ın kontrol için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiği kaydedildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.