Dolar 32,3570
%-0.38
Euro 34,7969
%-0.03
Altın 2.395,620
%-1.12
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP İzmir tüm teşkilatlarını andımız ile donatacak

MHP İzmir tüm teşkilatlarını andımız ile donatacak

Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı Demokrasi Paketi’ne karşı Türk Milliyetçileri’nin tepkisi büyüyor. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş; “Türklere sormadan Türk Andını kaldırmak demokratik ve hukuki değildir, Başbakan yetkisini kötüye kullanmıştır” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.10.2013 - 11:48
İZMİR - Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Merkezi’nin ardından İzmir’deki tüm MHP teşkilatlarını Andımız pankartlarıyla donatacaklarını vurgulayan Karataş yaptığı yazılı açıklamada; “Türk olma ve Türk kalma hakkımızı hiç kimse elimizden alamaz, AKP hükümeti mensuplarının ‘milliyetsizlik’ öğretisinden kaynaklanan bir Türk düşmanlığı olduğunu zaten çok iyi biliyoruz. Milli Görüş diye isim alıp, milliyete düşman olan bu zihniyetin ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ cümlesinden başlayıp bu noktaya getirdiği bir süreci yaşıyoruz. Demokrasi Paketi’nin içinden yine Türk düşmanlığının çıkması ve ‘Andımız’ın kaldırılması son derece vahimdir. AKP’nin gizli ajandasında bundan sonra ne yazılı merak ediyoruz. Sıra İstiklal Marşımıza gelirse hiç şaşırmayacağız” ifadelerini kullandı.

Türklere Sormadan Kaldıramazsın
Uygulamanın yetkiyi kötüye kullanma olduğunu ifade eden Karataş,“Kaldırılması PKK’lı bölücülere ve Türk düşmanlarından başka hiç kimseye yaramayan Andımız, bizim için heyecan ve gurur vesilesidir. Çocuklarımızın ve bizim bu andı okumamızın hiçbir zararı yoktur. Başbakanın hiç kimseye sormadan bu adımı atmış olması düşündürücüdür. Türklere sormadan Türk çocuklarının andını kaldıramazsın. Bu ne demokratiktir, ne de insan hakları hukukuna uygundur! Türk Milletinin verdiği yetkiyle, Türk Milletine sormadan TBMM ve Türk Devleti’nin kurumlarını ilga etmek yetkiyi kötüye kullanmaktan başka nedi? MHP ve Türk Milliyetçileri olarak her zaman ve her şartta Türklüğün ve Türk Milleti’nin yanında olup meşru haklarımızın savunucusu olacağız” dedi.

Mesele Sadece Andımız Değil

AKP’nin milli değerlere çirkin bir muhalefet sergilediğini vurgulayan Karataş sözlerine şöyle devam etti;“AKP hükümetinin milli değerlere gösterdiği çirkin muhalefet burada da kendini göstermiştir. AKP için mesele sadece Andımızın töreni değil, onun içinde geçen ‘Türklük, Doğruluk, Ülkü, Yurt ve Millet Sevgisi, Atatürk, Türk Varlığı ve Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözleridir. Buradan da anlaşıldığı gibi AKP hükümeti için sorun Türklük ve Türk Milletidir.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.