Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Körfez operasyonunda son hamle: Artık her yere gidecekler

Körfez operasyonunda son hamle: Artık her yere gidecekler

Körfez filosunu son teknoloji karbon kompozit 15 yeni gemi ile güçlendirmeye devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin körfeze yönelik iskele operasyonunda sıra Göztepe, Alsancak ve Pasaport’a geldi. Kalan iskelelerde yapılacak son kısım tadilatları ile birlikte yeni yolcu gemileri iç körfezin tamamında sefer yapmaya başlayacak. Körfez operasyonunda son hamle

  • Ege Postası
  • 12.06.2015 - 09:04
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıllarda aldığı karar doğrultusunda körfez filosunu 15 yeni ve son teknoloji karbon kompozit yolcu gemisi ve 3 arabalı vapurla revize etmeye başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, iskele tadilatlarında üçüncü kısım için düğmeye bastı. Göztepe, Pasaport ve Alsancak’ta yapılacak çalışmaların ardından yeni yolcu gemileri tam kapasiteyle hizmet vermeye başlayacak. Yaz aylarının sonunda tamamlanması beklenen tadilatlarla birlikte, hali hazırda 5 yeni yolcu gemisinin hizmet verdiği körfezde Konak, Karşıyaka, Üçkuyular ve Bostanlı yönüne yapılan seferler de 7 ayrı güzergaha çıkacak.

KÖRFEZ’DE SON RÖTUŞLAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin satın aldığı ancak iskele engeline takılan yeni yolcu vapurları yaz aylarının tamamlanması ile birlikte körfez içi seferlerde tam kapasite çalışmaya başlayacak. Yeni karbon kompozit yolcu gemileri için mevcut vapur iskelelerini uyumlu hale getirmek amacı ile  geçtiğimiz yıl tadilatlara start veren Büyükşehir Belediyesi, körfez filosuna güç katacak yeni çalışmalarına son aşamaya geldi. Alsancak, Göztepe, Pasaport iskelelerinde kurulacak yeni platformlarla birlikte hem körfezdeki sefer sıklığı artacak, hem de Konak-Karşıyaka-Bostanlı arasında çalışan yeni karbon kompoizt gemiler 7 ayrı güzergahta çalışmaya başlayacak.

GÖZTEPE, ALSANCAK VE PASAPORT’A SEFERLER BAŞLIYOR

Geçtiğimiz yıl içerisinde Konak ve Karşıyaka iskelelerinde yeni platform inşa eden, daha sonra Bostanlı ve Üçkuyular’da da benzer çalışmaya imza atan Büyükşehir Belediyesi, yükseltilmiş koruyucu özellikli platformlarının sayısını sekize çıkartacak. 16 Haziran tarihinde kalan üç iskele için yapım ihalesine çıkacak olan belediye, Göztepe, Alsancak ve tarihi Pasaport İskelesi’nde yeni platformlar inşa edecek. Toplam üç ayda tamamlanacak çalışmalar kapsamında bu üç iskele yeni gemilere uyumlu hale getirilecek.

SIRA DIŞ KÖRFEZDE

Eylül ayında hizmete girecek yeni platformlar ile birlikte, körfez ulaşımındaki sefer sıklıkları arttırılacak. Son iskele revizyonları ile birlikte körfezde hizmet veren eski tip kiralık gemiler de sırayla seferlerden çekilmeye başlarken, sayısı altıya çıkacak olan karbon kompozit gemilerin tamamı da eş zamanlı olarak seferlerine devam etmeye başlamıştı. Milli Emlak Müdürlüğü’nde onay ve izin süreçleri ile bürokratik işlemler nedeniyle geciken tadilatları için son engeli de aşan Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz ay rotayı Foça’ya çevirmişti. Dış körfez seferlerine uyumlu yeni gemilerden ilki için Foça’da hazırlıklara başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZDENİZ bünyesinde önümüzdeki yaza başlaması planlanan seferler için Ankara’da ilgili bakanlıklar ile temaslarını sürdürüyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.