Dolar 32,5186
%0.25
Euro 34,8592
%0.34
Altın 2.443,940
%0.22
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sistem krizinde flaş gelişme: Kentkart'a ceza çıktı

Sistem krizinde flaş gelişme: Kentkart'a ceza çıktı

Geçtiğimiz hafta başlayan ulaşım krizi sonrasında kent içi toplu taşımada kaosa yol açan süreçte yine önemli bir gelişme yaşandı. 1 Haziran tarihinden itibaren başlayan sistem değişikliği esnasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şifreleri değiştirdiği ve sistemi kilitlediği gerekçesi ile yargıya taşıyarak hakkında hukuksal işlem başlatıldığını açıkladığı Kenkart A.Ş. firması Kamu İhale Kurumu'ndan ceza aldı. Sistem krizinde flaş gelişme:

  • Ege Postası
  • 12.06.2015 - 08:58
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından Ocak ayında açılan hizmet alım ihalesi sonrasında elektronik ücret toplama sisteminde gerçekleşen firma değişikliği sürecinde yaşanan sancılı süreçte ilk fatura 16 yıl süresince mevcut hizmetleri yerine getiren ve sistemi işleten Kentkart firmasına kesildi. 

İTİRAZLAR İÇİŞLERİ BAKANLIĞI VE YARGIYA TAŞINDI
Geçtiğimiz hafta başından itibaren toplu taşımada baş gösteren sistem krizi neticesinde belediyenin milyonlarca liralık maddi kaba uğradığı ve "Kamu zararı" eleştirilerini de beraberinde getiren elektronik ücret toplama sistemindeki krizde önemli bir gelişme daha yaşandı. Belediyenin 16 yıl sonra ilk kez kağıt bilet uygulamasına geçtiği süreçte, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Zarar firmaya rücu edilecek. Gerekirse iki firma birden bu zararı karşılayacak" açıklamasının ardından ilk önemli karar Kamu İhale Kurumu'ndan geldi. 

SİSTEM KRİZİYLE İLGİLİ İLK CEZA GELDİ
Kent içi toplu taşıma ağında ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, İzmir Metro, İZBAN'da sistemin devre dışı kaldığı krizin ardından yaşanan durumu yargıya taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, dev,r süreci öncesinde mevcut hizmetleri yerine getiren İzmirli Kenkart A.Ş. firması hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurmuştu. Toplu taşıma hizmetlerini yerine getiren ESHOT Genel Müdürlüğü'nün Ocak ayında gerçekleştirdiği ihalenin ardından itirazlarını idareye sunan ve devamında Kamu İhale Kurumu'na (KİK) taşıyan Kentkart firmasının sözleşme gereği sistemi çalışır halde teslim etmediğini ve şifreleri değiştirdiğini açıklayarak gereken yasal haklarını kullanacağını açıklayan belediyenin ilk girişimleri sonucunda Ankara'dan önemli bir karar da beraberinde geldi.

FİRMA TÜM İHALELERDEN MEN EDİLDİ
Belediyenin sunduğu şikayetleri inceleyen KİK, firmanın kamu ihale yasasına ve Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığı ihale sözleşmesinin hükümlerine aykırı hareket ettiği tespitine vardı. Buna göre İçişleri Bakanlığı, hizmet alımıyla ilgili olarak 39 milyon 482 bin TL ile yüksek teklif sunan ve ihaleyi kaybeden Kentkart A.Ş.'nin 1 yıl süresince tüm ihalelere katılmasını yasaklama kararı aldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.