Dolar 32,2520
%-0.08
Euro 34,9133
%0.25
Altın 2.437,960
%0.54
Bist-100 10.214,00
%1.57

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakanlık İzmir'i yine es geçti: Bu yıl da festival yok!

Başbakanlık İzmir'i yine es geçti: Bu yıl da festival yok!

"Öncülerin kenti" İzmir'de "öncü festival" olma özelliğine sahip Uluslararası İzmir Film Festivali'ne Ankara'dan bu yıl da destek çıkmadı. Kentin turizm, sanat ve kültür hayatına büyük canlılık katan ve en son 2012 yılında gerçekleştirilen dev etkinlik için Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan bu yıl da ödenek ayrılmayınca festival üst üste üçüncü sefer ertelendi. Başbakanlık İzmir'i yine es geçti:

  • Ege Postası
  • 11.06.2015 - 14:09
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Kalkınma Ajansı destekleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen "Uluslararası İzmir Film Festivali" bu yıl da yapılmayacak. Son olarak 2012 yılında düzenlenen ve Türk sineması ile dünya sinemasının önemli isimlerini İzmir'de buluşturan önemli kültür sanat projesi bir kez daha Ankara engeline takıldı.


İZMİR FESTİVALE HASRET KALDI

1989-2012 yılları arasında “Uluslararası İzmir Film Festivali” olarak düzenlenen ve İzmir’in sinema alanında önemli bir açığını kapatan etkinlikle ilgili üzücü haber geldi. Çeşitli kurumların destekleri ile körfezde sinema rüzgarları estiren film festivali bu yıl da seçimlerin gölgesinde kaldı.


BAŞBAKANLIK'TAN ÖDENEK AYRILMADI

Merkezi hükümetin destekleri ile kentin en önemli sanat yatırımlarından birisi olarak hayata geçirilen ve İzmir'e büyük canlılık katan uluslararası katılımlı festival 2012 yılının ardından üçüncü kez sahipsiz kaldı.


ÜÇ YILDIR ANKARA'DAN HABER YOK

Son olarak Nisan 2012'de dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'In büyük katkıları ve özverili çalışması sonucunda gerçekleştirilen ve bu sayede sinema dünyasını ağırlayan İzmir, bir kez daha milyonlarca liralık turizm gelirinden ve ekonomik canlılıktan da mahrum kaldı. Uluslararası platformda kentin tanıtımına büyük katkı koyan etkinlikle ilgili işbirliği protokolü için Ankara'dan haber gelmeyince festival planları bir kez daha rafa kaldırıldı.


GÜNAY GİTTİ, ORGANİZASYON BİTTİ

İzmir’in yanı sıra, Ege Bölgesi, Türkiye ve dünyaya hitap eden, İzmir'i kültür odağı yapan, bünyesinde uzun metraj film yarışması, kısa film ödülleri, dünya sineması örnekleri, yurtdışından üniversitelerle sinema çalışmaları, atölyeler, sergiler ve söyleşiler yer alan festival bir türlü düzenli hale getirilemedi. 2000 yılından sonra yaklaşık 12 yıl benzer biçimde sekteye uğrayan etkinlikle ilgili tüm çabalara ve girişimlere karşın, Kültür ve Turizm Bakanlığı organizasyonla ilgili olarak üç yıldır herhangi bir çalışma yürütmedi. Dönemin Bakanı Ertuğrul Günay'ın verdiği söze karşın, görevden ayrılması ile festival de ortada kalmış oldu.

YAŞANAN KRİZ TBMM'YE TAŞINMIŞTI

Festivalle ilgili yaşanan kriz TBMM'de de sayısız soru önergesine de konu olurken, konuyla ilgili çalışma başlatan CHP'li eski vekillerden Rahmi Aşkın Türeli başta olmak üzere, birçok ismin bakanlığa yönelttiği sorular yanıtsız kalmıştı. İzmir'in onca talebine ve kültür sanat camiasının imza kampanyalarına konu olan isyanına karşın etkinlikle ilgili somut bir adım atılmazken, gelişmeler siyasetçiler tarafından "Seçimler arifesinde verilen onca söze karşın İzmir bu yıl da es geçildi" şeklinde yorumlandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.