Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kongre süreci başladı İzmir kulislerinde bu isimler konuşuluyor…

Kongre süreci başladı İzmir kulislerinde bu isimler konuşuluyor…

CHP’de kongre/kurultay süreci resmen start aldı. İzmir’de kongrelerin kıran kırana geçeceği görüşü hakim. Sürecin en başında İzmir kulislerinde hem il başkanlığı hem de ilçeler için bir çok isim dillendiriliyor. İşte potansiyel adaylar… Kongre süreci başladı İzmir kulislerinde bu isimler konuşuluyor…

  • Ege Postası
  • 29.06.2015 - 09:12
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Ülke kamuoyu ve partiler hükümetin kurulmasına odaklanırken, CHP tabanında tatlı bir telaş hakim. CHP’de, Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle 1 yıl ertelenen kongre/kurultay süreci resmen start aldı. Genel Merkez, örgütlere takvimi yolladı. 15 Ağustos tarihinde delege seçimlerinin startı verilecek. 
3 yılı aşkın süredir olağan kongrelerin yapılmaması nedeniyle parti içinde kongrelerin kıran kırana geçeceği görüşü hakim.

SERTER ADAY OLACAK
CHP İzmir’de, il başkanlığı görevine Ocak ayında MYK kararıyla atanan Bedri Serter, seçilerek tekrar il başkanlığı koltuğuna oturmak istiyor. Serter’in genel seçimlerde oy oranının yükselmesi ve 28 ilçede birinci parti çıkılması kozuyla il kongresinde aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak parti kulisleri hareketli. İzmir örgütünde farklı yapıların bulunması ve olası erken seçim senaryosu nedeniyle il başkanlığında hakim olmak isteyen ekiplerin sayısı fazla. 

26 İLÇEDE DEĞİŞİM
2012 yılında yapılan kongrelerden bu yana 30 ilçenin 26’sında değişim kendiliğinden yaşanmıştı. Bazı başkanlar, belediye başkanlığı, meclis üyeliği ve milletvekilliği için süreçte istifa ederken, kimi ilçe başkanı yönetimde yaşanan istifalar nedeniyle düştü, kimisi de imza hareketleri sonrası gerçekleşen olağanüstü kongrelerde yeniden seçilememişti. Gaziemir, Dikili, Balçova ve Buca ilçe başkanları ise 2012’deki olağan kongreden bu yana başkanlığı sürdüren isimler oldular.
İlçe kongrelerinin çok adaylı geçeceği ağırlık kazanmış durumda. Parti kulislerinde bir çok isim dillendiriliyor. 
İşte sürecin en başında İzmir’de potansiyel aday olarak il başkanlığı ve ilçe başkanlıkları için konuşulan isimler. 

İL BAŞKANLIĞI: Bedri Serter, Murat Bakan, Ednan Arslan, Ülkümen Rodoplu, Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Sevda Erdan Kılıç, Cihan Türsen, Çetin Altındağ, Yücel Özen, Hüseyin Sezer,  Utku Gümrükçü, Umut Tekin, Şakir Başak, Sinan Karamustafaoğlu, Orhan Karaoğlu

KARŞIYAKA: Mustafa Özuslu(Mevcut başkan) Uğur Yıldırım, Cevdet Tümtürk, Hamdullah Akgül, Adnan Alabay

ÇİĞLİ: Utku Gümrükçü(Mevcut başkan) Hüseyin Gündüz, Yaşar Sert

BUCA: Bektaş Gül (Mevcut başkan) Necati İmam, Ali Hıdır Uludağ, İsmail Yüzer, Oktay Gökdemir, Serkan Kalmaz, Çağdaş Kaya, Heval Savaş Kaya, Erkut Tamay

BORNOVA: Kudret Yiğit, Enver Dündar, Selma Nalbantoğlu, Ali Yaşar, Adnan Hocaoğlu

BAYRAKLI: Cemalettin Alper(Mevcut başkan), Kudret Yiğit, Kerim Özer, Songül Gök, Orkun Kalonya

KARABAĞLAR: Orhan Polat (Mevcut başkan), Fikret Doğan, Murat Baran Uygun, Ali İhsan Yıldız, Kadir Sinan, Suat Erdil, Selma Çuhadaroğlu 

KONAK: Şakir Başak (Mevcut başkan) Yalı Grubu aday çıkaracak,  eski başkanlar Aytekin Tunus ve Sinan Karamustafaoğlu kesinlikle aday olmayacak

TORBALI: İsmail Uygur(Mevcut başkan), Övünç Demir

ALİAĞA: Özcan Durmaz(Mevcut başkan) Barış Eroğlu

BALÇOVA: Aygül Eryılmaz(Mevcut başkan), Muharrem Dayanç, İsmail Yıldız

MENDERES: Ahmet Pala

NARLIDERE: Cafer Esen (Mevcut başkan), Ednan Arslan, Hakan Kılıç

ÖDEMİŞ: Nazan Dönmez (Mevcut başkan, Remzi Boyacıoğlu

BAŞKANLARIN DEVAM ETMESİ AĞIRLIKTA 
Seferihisar, Foça, Gaziemir, Beydağ ve Kınık’ta mevcut başkanların aday olacağı, kongrede ise karşılarına rakip çıkmayacağı ağırlık kazanmış durumda.
Menemen’de  Belediye Başkanı Tahir Şahin’in destekleyeceği aday ile Ali Kemal Elitaş-Nurgül Uçar ikilisinin destekleyeceği ismin kongrede yarışması bekleniyor.
Selçuk, Çeşme, Tire, Bergama, Dikili, Kiraz ve Urla’da mevcut ilçe başkanlarının yol devam etmek niyetinde oldukları ancak karşılarına rakip çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Karaburun’da  ilçe örgütünün mevcut başkan yerine daha geç bir isimde tek aday olarak uzlaşacağı belirtiliyor.
Kemalpaşa ve Bayındır’da mevcut başkanlar yola devam etmek istemiyor. Her iki ilçede kongrelerin en az iki adaylı geçmesi bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.