Dolar 32,2820
%-0.17
Euro 34,7906
%-0.06
Altın 2.406,830
%0.56
Bist-100 10.244,00
%-0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konaklı kadınlar dans ederek zinde kalıyorlar

Konaklı kadınlar dans ederek zinde kalıyorlar

Konak Belediyesi’nin günlük hayatın stresinden biraz olsun uzaklaşmak isteyenler için ücretsiz faaliyete geçirdiği halkoyunları kurslarına katılan ileri yaştaki kadın kursiyerler, kendilerini yeniden doğmuş gibi hissettiklerini söyledi. Dans ederek zinde kalıyorlar

  • Ege Postası
  • 26.04.2015 - 11:02
İZMİR - Konak Belediyesi ilçenin farklı noktalarında açtığı spor okulları ile 7’den 70’e yüzlerce Konaklıya spor yapma imkanı sunuyor. Yaklaşık 2 bin katılımcısı olan spor okullarına özellikle kadınlar yoğun talep gösteriyor. İlginin en yoğun olduğu kursların başında ise halkoyunları geliyor. Artvin, Üsküp, Kafkas, Karadeniz, Ege Bölgesi, Edirne, Kırklareli, Halay, Giresun, Fethiye, Anamur, Roman ve oryantal gibi Türkiye'nin her yöresinden ve kültüründen halk dansını meraklısıyla buluşturan ücretsiz kurslaratoplam 320 kursiyer katılıyor. Kursiyerler, konunun uzmanı eğitmenler tarafından verilen dersler sayesinde spor ve eğlencenin yanı sıra sosyalleşe imkanı da buluyor.


 
ŞENLİKTE SAHNE ALACAKLAR
Farklı yaş aralıklarından üyenin yer aldığı kurslarda en yoğun talep 40 yaş üstü kadın ve erkeğin yer aldığı Masterlar Grubu'nda yaşanıyor. 156’sı kadın olmak üzere toplam 180 üyenin bulunduğu Masterlar Grubu, performanslarıyla gençleri aratmıyor. Özellikle kadınlar, eğitimlerini aksatmayarak kursu düzenli takip ediyor. Çoğunluğu ev hanımı olan kadın kursiyerler bu yıl Artvin yöresi oyunlarını öğreniyor. Ev işlerinden arta kalan boş zamanlarını değerlendirmek için halkoyunları öğrenen kadınlar bu sayede bir yandan Anadolu kültürünü yaşatıyor, bir yandan da sağlıklı ve zinde kalıyor. Mayıs ayında Konak Belediyesi'nce 11'incisi düzenlenecek olan Halkoyunları Şenliği'nde sahne alacak olan ekip, her geçen gün dans yeteneklerini de geliştiriyor, yeni arkadaşlıklar sayesinde hayata daha pozitif bakıyor.


 
YAŞ ENGEL DEĞİL
Kursa devam eden 70 yaşındaki Yezdan Balsarı, Konak Belediyesi bünyesinde açılan halkoyunları sayesinde kendisini daha genç ve zinde hissettiğini ifade ederek, "Burada gençliğimizi yeniden yaşıyoruz, aynı zamanda spor yapıyoruz. Diz kapaklarımda sorunlar olmasına rağmen kurstan çıkınca kendimi sıfır kilometre hissediyorum" dedi. Spor ve dans sevdasının yaş sınırı tanımadığını dile getiren 68 yaşındaki Özden İneler de, halkoyunları oynamanın kendisini pozitif ve enerjik hissettirdiğini belirterek daha uzun yıllar kursa devam etmek istediğini söyledi. Konak Belediyesi’nin ücretsiz halkoyunları kurslarından faydalanmak isteyenler, belediyenin Spor Müdürlüğü’nden veya www.konak.bel.tr internet adresinden detaylı bilgi alabilirler. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.