Dolar 32,5324
%0.14
Euro 34,9309
%-0.12
Altın 2.440,160
%0.16
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan Bakanlığa stat çıkışı, hükümete tavsiye: İzmir'e hizmet edeceksiniz!

Kocaoğlu'ndan Bakanlığa stat çıkışı, hükümete tavsiye: İzmir'e hizmet edeceksiniz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, en önemli ulaşım yatırımları arasında yer alan Konak ve Karşıyaka tramvayları için ilk ray döşeme töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka ve Göztepe’de devam eden stat tartışmalarıyla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı topa tuttu. İki ayrı stat projesiyle ilgili Ankara’ya seslenen Kocaoğlu, “İzmirliler dayatma istemiyor. Bakanlığın önünde yasal engel yok. Bu “Oynayamıyorum, yerim dar” hikayesidir” sözleri ile bakanlığın tavrını eleştirdi. Kocaoğlu'ndan Bakanlığa stat çıkışı, hükümete tavsiye:

  • Ege Postası
  • 25.04.2015 - 12:11
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Cahar Dudayev Bulvarı’nda gerçekleşen ilk ray döşeme törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, belediye bürokratları, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katılım gösterdi.

 
 “BAKANLIĞA KANDIK, BUCA’DA HATA YAPTIK”
Törende yaptığı konuşmasında belediyenin ulaşım alanındaki projelerine ve kent içi toplu taşımayı geliştirmek için sürdürdükleri çalışmalara değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “AK Parti İzmir’e hiçbir şey yapmıyoruz diye belki bir jest yaparlar bize 390 milyon TL’yi veririler diye töreni beklettik. Dileriz ki, Sayın Başbakan’ımız Kılıçdaroğlu ile birlikte tramvayı açma şerefine erişiriz.  İzmir Büyükşehir Belediyesi şu anda sadece raylı sistem yatırımı olarak 80 kilometrelik proje üzerinde çalışıyor. Aynı anda 3 sene içerisinde 80 kilometrelik bir raylı sistem ağı oluşturacağız. 100 kilometre de çalışan bir sistem var. Toplam 180 kilometre raylı sistem olacak. Burada beni en çok üzen, Buca’daki tramvay projesidir. Proje ihalesine çıktık, sonra Ulaştırma Bakanlığı biz yapacağız dedi. Biz proje ihalesinden Buca ayağını çıkarttık. Keşke çıkartmasaydık… Bugün Buca’da da tramvayın temelini atma olanağına kavuştuk. Üç senede orayı da bitirir, hemşerilerimizin kullanımına sunardık. Hata yaptık, Bucalı hemşerilerimizden özür diliyorum. En kısa sürede ihaleye çıkıp oranın da temelini atmak istiyoruz” dedi ve Ulaştırma Bakanlığı’na tepki gösterdi.


 
“İZMİRLİ DAYATMA İSTEMİYOR”
Sözlerinin devamında tartışmalara yol açan stat konusuna değinen Başkan Aziz Kocaoğlu şunları kaydetti: “Stat konusu bir siyasi malzeme yapıldı. Spor, inanç, alt kimlik,i hemşerilik ilişkileri,  mezhepsel farklılıklar siyasete alet edilmemeli. Maalesef ve maalesef bir Karşıyaka ve Göztepe stadı İzmir’in sadece ve sadece moralini bozmaktan, gündemini boşa işgal etmekten ileriye geçmedi. Zamanında hesabını yapmıştık. Yer belli, bakanlıkla birlikte yapacağız, olay bu kadar basit. Hep birlikte karar verdik. Sonra yer olmaz, yok oraya olmaz, yok buraya olmaz dediler.”
 
BAKANLIK “OYNAYAMIYORUM, YERİM DAR” DİYOR
Stat konusunda planlama ve bilimsel veriler ışığında yaptıkları değerlendirmelerin dikkate alınmamasına da tepki gösteren Aziz Kocaoğlu, “İzmirliler dayatma istemiyor. Biz dayatma istemiyoruz. Biz katılımcı bir yönetim anlayışı ile konuşarak, anlaşarak, mutabık kalarak ve uzlaşarak kentimizi yönetmek istiyoruz ve  yönetiyoruz. Yok Karşıyaka Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı istemiyor, izin vermiyor. Buradan tekrara ilan ediyorum. Biz statların yapılmasına, yer seçimi doğru olmadığı için karşıyız. Bugün Spor Bakanlığı’nın mevzuat açısından bu statların temelini atıp yapması için yasal hiçbir engel yoktur. “Karşıyaka Belediyesi Yalı’daki arazileri karşılıksız versin” sözleri tamamen bir kaşık suda fırtına kopartmak, yapmaya niyetim yok, “Oynayamıyorum, yerim dar” hikayesine dönmüştür” dedi.


 
HÜKÜMETE SESLENDİ: İZMİR’E HİZMET ETMEK ZORUNDASINIZ”
Kocaoğlu, yaklaşan seçimler öncesinde AK Parti adaylarının söylemleri ve hükümetin İzmir’e bakışını da şu sözlerle değerlendirdi: “İzmir’e hizmet edeceksiniz, İzmirliyi anlayacaksınız. İzmirlinin yaşam biçimine saygı duyacaksınız. İzmirliyle kavga etmeyeceksiniz. İzmirliye bana oy verirsen sana hizmet ederim demeyeceksiniz. İzmirliye hizmet edip görevinizi yapacaksınız. İzmirli isterse oy verecek, isterse oy vermeyecek. Ama siz yine İzmirliye, Türkiye’nin en aydınlık kentine hizmet etmek zorundasınız. Bu sizin asli görevinizdir. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir’in tüm altyapı sorunlarını çözerek bu kenti ekonomik olarak büyütmek için yolumuza devam ediyoruz. Bunu başardık. Başarmaya da devam edeceğiz.”


 
AKPINAR: 15 BİN KİŞİLİK STAT PROJESİ YAPACAĞINIZA…
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ilçeye katkılarından ötürü teşekkürlerini sunan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise, “Bugün burada örnek bir işi gerçekleştiriyoruz. Kentimizde daha huzurlu, daha mutlu ve daha konforlu yaşamak için işler yapıyoruz. Ne mutlu ki, CHP’li belediyeler örnek alınıyor, taklit ediliyor. AK Parti’nin seçim bildirgelerine tramvayı da koymaları da bunun göstergesidir” dedi ve tramvay projesinin geçtiğimiz hafta AK Parti’nin seçim bildirgesinde yer aldığını hatırlattı. “Belediye başkanlarının görevi kentlerini katlettirmemektir” sözleri ile konuşmasını sürdüren Akpınar, ilçede süregelen stat tartışmalarına değinerek, bakanlığı şu sözlerle eleştirdi: “Belediye başkanlarının görevi o kenti daha planlı ve daha huzurlu hale getirmektir. 15 bin kişilik butik stadyum yapacağınıza gelin 25-30 bin kişilik stat ve vizyon projesi yapın. Gelin sahil bölgesini 70’li yıllardaki güzel manzaraya kavuşturmak için çalışalım.”
 
ARSLAN “TRAMVAY UZASIN” DEDİ
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da, İzmir trafiğine büyük katkı sağlayacak olan tramvay projesinin Çiğli’de yapılan 650 yataklı bölge hastanesine kadar uzatılmasını talep etti.


 
390 MİLYON TL’YE MAL OLACAK
Metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçirilen 12.7 kilometre uzunluğunda 19 duraklı Konak Tramvayı ve 9.87 kilometre uzunluğundaki 15 duraklı Karşıyaka tramvayı ile bu hatlarda çalışacak toplam 38 aracın maliyeti 390 milyon lirayı buluyor. Tramvay projelerinin 2017 yılı sonunda hizmete alınması planlanıyor. Tasarım çalışmaları tamamlanarak yapımlarına başlanan tramvay araçları 32 metre uzunluğunda ve 285 yolcu taşıma kapasitesinde yapılıyor. Yapılan fizibilite çalışmalarına göre  Konak hattında  günlük  95 bin kişi, Karşıyaka hattında ise 87 bin kişi taşınacak.  Tramvaylarda  tren kontrol ve izleme ünitesi, yolcu bilgilendirme sistemi, LCD ekranlar, aktif güzergah haritası, kamera, görüntü ve ses kaydedicisi bulunacak.   



KARŞIYAKA  TRAMVAYI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Alaybey-Karşıyaka-Mavişehir arasındaki 9.7 kilometrelik güzergahta hizmete sunacağı tramvay hattı, gidiş-geliş şeklinde çift hat olarak çalışacak. Karşıyaka tramvayı, Alaybey’den başlayıp sahil tarafından Bostanlı İskelesi’ne, oradan da İsmail Sivri Sokak, Şehit Cengiz Topel Caddesi, Selçuk Yaşar Sokak ve Cahar Dudayev Bulvarı’nı takip ederek İzban Çiğli Depo tesisleri yanında Mavişehir Banliyö İstasyonu’na gelecek. Tramvay hattı ile İZBAN, vapur ve otobüslere aktarma da sağlayacak.


 
KONAK TRAMVAYI
Konak tramvay hattında sivil toplum örgütlerinin taleplerini göz önüne alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Bulvarı’ndaki yeşil dokunun korunması ve otopark kapasitesini de değerlendirerek Konak tramvay güzergahının sahilden geçen bölümünü Mithatpaşa Caddesi’ne aldı. Ayrıca Şair Eşref Bulvarı orta refüjdeki dut ağaçlarının korunması amacıyla da projede değişikliğe gidildi. Buna göre Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Caddesi’nden başlayan güzergah, Fahrettin Altay Meydanı’ndan Sabancı Kültür Merkezi’ne  kadar  Mithatpaşa Caddesi boyunca devam edecek. Konak Meydanı’ndan Gazi Bulvarı’nı takip ederek Şehit Fethi Bey Caddesi’ne, bu cadde üzerinden de Cumhuriyet Meydanı’na ulaşılacak ve Şehit Nevres Caddesi’ne dönüş yapılacak. Hat cadde bitiminde Montrö Meydanı’ndan Şair Eşref Bulvarı boyunca Alsancak Gar’a bağlanacak. Alsancak Gar’dan Şehitler Caddesi boyunca devam eden güzergah, Halkapınar Köprüsü geçişiyle Halkapınar Eshot garajında sona erecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.