Dolar 32,2591
%0.01
Euro 34,7048
%-0.02
Altın 2.397,980
%-0.1
Bist-100 10.267,00
%-0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'taki gezi krizinde son perde:

Konak'taki gezi krizinde son perde:

Geçtiğimiz ay kriz yaratan Bosna-Hersek gezisiyle ilgili tartışmaların ardından Konak Belediyesi'nden kritik bir hamle geldi. Konak Belediyespor bayan futbol takımının Bosna-Hersek'te oynayacağı maçlar kapsamında düzenlenecek geziyle ilgili kararını değiştiren belediye, meclis üyelerini Saraybosna Belediyesi'nden gelen davet üzerine yurt dışına götürecek. Konak'taki krizde son perde:

  • Ege Postası
  • 04.08.2015 - 09:09
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 11-16 Ağustos tarihleri arasında Bosna Hersek'in Saraybosna kentindeki Kadınlar Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları için yurt dışına meclis üyelerini götürme kararı alan Konak Belediyesi, 14 kişilik heyetle ilgili kararında değişikliğe gitti. Birçok eleştiriye yol açan ve çeşitli tartışmalara konu olan gezi programıyla ilgili geçtiğimiz ay alınan meclis kararından vazgeçen belediye yönetimi, bunun yerine Saraybosna Belediyesi'nin davetlisi olarak Bosna Hersek'i ziyaret edecek.

GEZİYE DEĞİL, DAVETE GİDECEKLER
Heyet seçimi sırasında meclis üyelerini karşı karşıya getiren ve krize yol açan toplam beş günlük geziyle ilgili olası hukuki sıkıntılar nedeniyle yeni bir düzenlemeye giden Konak Belediyesi, spor kulübüyle birlikte düzenlenecek futbol turundan vazgeçti. Bunun yerine Saraybosna kentinin davetlisi olarak yurt dışına çıkma kararı alan Konak Belediyesi yeniden meclis kararı aldı.
 
BELEDİYEDEN ŞAŞIRTAN KARAR
Bazı CHP'li isimlerin belediye bütçesiyle yurt dışı turuna gidilmesine karşı çıktığı ve hukuki anlamda sıkıntılar yaşanacağı yönünde eleştiriler getirdiği gezi programıyla ilgili bu yeni kararın ardından belediye meclis üyeleri olası Sayıştay soruşturması ve zimmet gibi sorumluluktan da kurtuldu. Maddi olarak zor günler geçiren spor kulübüne kaynak aktarımına ve maçlarına kulübün daveti yerine belediye kasasından para harcanarak gidilmesine karşı çıkan ve yaşanabilecek hukuki sıkıntılara dikkat çeken muhalif meclis üyelerinin eleştirileri de böylelikle haklı çıkmış oldu.
 
BOSNA HERSEK'E KİMLER GİDECEK'
Saraybosna'da düzenlenecek turnuvaya futbol takımını izlemek üzere CHP grubundan Zeki Günen, Çetin Altun, Burhan Yılmaz, Doğan Bayram, Hale Elden, Zeynep Tulgar, Nükhet Akyıldız, Cem Aksen, Selami Ergül ve AK Parti grubundan ise Bilal Doğan, Ömür Şanlı, Abdullah Siyahkoç, Nurdan Metin,  Mustafa Türe’nin gitmesine geçtiğimiz ay düzenlenen meclis toplantısında oybirliğiyle karar verilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.