Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Okuma Yazma kursuyla hayata tutundular

Okuma Yazma kursuyla hayata tutundular

Genellikle minik öğrencileri görmeye alışık olduğumuz okul sıraları, bu kez anneleri ağırlıyor. Kimi okumaya, kimi de yazmaya çalışıyor. Çoğunluğu hayatlarında okul yüzü görmeyen kadınlar, Buca Belediyesi’nin Çamlıkule Semt Evi’nde açtığı okuma yazma kurslarında alfabe ile tanışmanın mutluluğunu yaşıyor, geleceğe umutla bakıyorlar.

  • Ege Postası
  • 03.08.2015 - 12:58
İZMİR - Buca Belediyesi’nin Halk eğitim Merkezi ile ortaklaşa yürüttüğü okuma-yazma kursları kadınların yüzünü güldürüyor. Bugüne kadar otobüslerin hat numarasını bile okuyamayan, hiç okul yüzü görememiş kadınlar, Buca Belediyesi Semt Evi’nde düzenlenen ücretsiz okuma- yazma kurslarında hayata yeniden başlıyor. Haftanın 5 günü süren eğitimlerde 120 saatlik birinci kademe ve 180 saatlik ikinci kademe kursları tamamlayanlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı diploma almaya hak kazanıyor.

Hepsi en az minik öğrenciler kadar heyecanlı. Yaşlı ellerinde kitapları, güzel yazı defterleri; hayatları boyunca süren karanlıktan kurtulmaya çalışıyorlar. Ulaşım araçlarının hat numarasını okuyamadan, hastaneye gidiş yolunu bilmeden yaşadıkları günleri unutmaya çalışıyorlar. Kimseye ihtiyaç duymadan günlük hayatlarını sürdürebilmek büyük bir mutluluk onlar için. 



Belediyenin kursları sayesinde hayatlarının değiştiğini belirten kadınlar için yaşam asıl şimdi başlıyor. Bazıları ise okuma- yazma bilmekten aldıkları güç ile bir iş bulup çalışıp hem ailelerine hem de topluma faydalı olmak istiyorlar. Daha önceleri onlar için hayalden de öte olan bu düşünceler, şimdi daha sıcak ve yakın görünüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.